Nyt on taas hyvä aika myydä kultakoruja

11.04.2016

Tänä vuonna kulta on ollut kovassa nousussa, parhaassa sitten pariin vuoteen! Juuri nyt kullan hinta on korkeimmillaan kahteen vuoteen, joten nyt alkaa jälleen olla todella hyvät ajat myydä kultaa ja kultaesineitä. Harva ihminen kuitenkin hyödyntää korkeaa kullan hintaa.

 

Vaikka sijoitusmaailmassa kulta on taas todella kovassa kurssissa, kultakorujen ja muun "romukullan" omistaja harvemmin piittaas siitä, mikä kullan maailmanmarkkinahinta on. Myyntipäätöksiin vaikuttavat.. » Lue lisää

Miten kullan hinta kehittyy tänä vuonna? Kaksi eri näkemystä

18.03.2016

Kaksi ranskalaispankkia antoi ennusteen kullan hinnan kehittymisestä seuraaviksi vuosiksi. Tulos oli täysin päinvastainen: toinen uskoi kultamarkkinoiden selvään vahvistumiseen ja toinen arvioi kullan hinnan selvästi laskevan joulukuuhun 2017 mennessä.

 

Juuri tällä hetkellä kullan maailmanmarkkinoiden tulevaisuutta on äärimmäisen hankalaa ennustaa: tästä kertoo kahden ranskalaispankin täysin päinvastaiset kultaennusteet.

 

Kullan maailmanmarkkinahintaan vaikuttaa.. » Lue lisää

Kullan hinta taas korkeimmilllaan vuoteen

12.02.2016

Turvallinen kulta kiinnostaa taas sijoittajia uudella tavalla, kun pörssit ympäri maailman ovat alkaneet heilahdella epäilyttävästi. Sijoittajien turvallisuushakuisuus on nostanut kullan hinnan korkeimmilleen vuoteen.

 

Eilen Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen väläytteli ajatusta siitä, että keskuspankki ei nostakaan korkotasoja vielä, toisin kuin oltiin uumoiltu. Ilmoitus sai sijoittajat unohtamaan osakkeet ja suuntaamaan katseensa kohti vakaita valtioiden lainapapereita sekä jalometalli.. » Lue lisää

Öljy ja maailman markkinatilanne heiluttelevat kultaa

15.01.2016

Öljyn alhainen hinta sekä epävakaa maailmanmarkkinatilanne heilauttelevan pörssikullan hintaa, ja vaikuttaa siten myös romukullasta maksettuun hintaan. Juuri nyt kullan hinta on alimmillaan sitten viime marraskuun, mutta saattaa siitä vielä nousta tänä vuonna.

 

Kullan hinta on kiinnostava merkki siitä, kuinka vakaana tai epävakaana sijoittajat pitävät maailman taloustilannetta. Perinteisesti kultaa ostetaan silloin, kun tilanne on epävakaa ja hankalasti ennustettava ja myydään silloin.. » Lue lisää

Pariisin iskut nostavat kullan hintaa

16.11.2015

Kullan arvo pomppasi lauantainan Pariisissa tapahtuneiden terrori-iskujen jälkeen. Koko vuoden jatkunut kullan laskusuhdanne päättyi nyt toistaiseksi, kun sijoittavat hakivat turvasatamia levottomuuksissa.

 

Perjantaiyön kauhistuttavat tapahtumat Pariisissa heilauttelivat arvometalli- ja raaka-ainepörssejä melkoisesti: Kullan spot-hinnat kallistuivat yhden prosentin 1 093,310 dollariin unssilta. Kaupankäynnin tahti oli heti iskujen jälkeen moninkertainen normaaliin verrattuna.

 

Kautta pörssihistorian.. » Lue lisää

Venäjä hamstraa kultaa

24.08.2015

Venäjän kullanhimo ihmetyttää asiantuntijoita: viimeiset kymmenen vuotta Venäjä on kasvattanut tuntuvasti kultavarantojaan. Mitä Venäjä suunnittelee omistaessaan kaiken kullan?

 

Viimeisen kahdeksan vuoden aikana Venäjä kultavarannot ovat kolminkertaistuneet, valtion kassaholveissa on nyt lähes 1300 tonnia kultaa.

 

Venäjän kullanhimoa ihmetellään. Mitä Putin aikoo tehdä kaikella kullalla? Talouselämän artikkelin mukaan asiantuntijat arvelevat muutamia.. » Lue lisää

Kullan hinta on jäänyt alle 1200 dollariin

17.06.2015

Kullan voittokulku näkyy olevan pysyvästi ohi. Talouden asettuessa taas uomiinsa ja normalisoituessa ympäri maailman, myös vakaana turvasatamana pidetty kulta sijoituskohteena alkaa menettää kiinnostuksensa.

 

Kitcon päivän hinta kullalle on tällä hetkellä 1180 dollaria unssilta. Se on vähemmän kuin puoli vuotta sitten, sillä silloin kulta maksoi vielä yli 1200 dollaria unssilta. Kitcon asiantuntijoiden mukaan näyttää siltä, että kullan hinta on tipahtanut matalammalle.. » Lue lisää

Miten kullan hinnan käy deflaatiossa?

26.03.2015

Analyytikot ovat ihmeissään, kuinka ennustaa kullan hintakehitystä silloin, kun talous painuu deflaatioon. Tilanteesta ei juuri ole kokemusta.

 

Kitcon tuoreessa analyysissa todetaan, että kullan hintakehitystä on nyt erittäin vaikea ennustaa eteenpäin. Deflatorisessa talousilmapiirissä kullan hinta menee joko alas tai ylös tai pysyy vakaana, sitä on vaikea ennustaa.

 

Analyytikot arvelevat.. » Lue lisää

Kultaesineet päätyvät harvoin huutokauppaan

18.02.2015

Suomalaisten kuolinpesissä on lähes aina jonkin verran kultaesineitä, lähinnä sormuksia ja muita koruja. Ne kuitenkin päätyvät harvoin kuolinpesän huutokauppaan tai antiikkikauppiaille.

 

Ilta-Sanomien haastattelema Venla-palkittu huutokauppakeisari Aki Palsanmäki on surullinen ihmiskohtaloista, joita on työssään kohdannut. Huutokauppameklarillekin on lama-aika tuonut selvästi enemmän asiakkaita.

 

- Ihmiset myyvät vanhemmiltaan tai isovanhemmiltaan perinnöksi.. » Lue lisää

Nyt on oikea aika myydä kultaa! Maailmanmarkkinahinta alkaa laskea

27.01.2015

Kullan maailmanmarkkinahinta on pysytellyt jo vuosia suhteellisen korkealla tasolla 1300 dollaria unssilta tietämillä. Nyt Goldman Sachsin analyytikot ennustavat kullan voittokulun loppua. Maailmanmarkkinahinta vaikuttaa myös romukullan hintaan.

 

Jo kymmenen vuotta kestäneet talousvaikeudet ovat nostaneet reilusti sijoittajien kiinnostusta kultaan. Kullan maailmanmarkkinahinta onkin ollut historiallisen korkealla jo pitkän aikaa.

 

Amerikkalaispankki Goldman Sachsin ennusteen mukaan kullan hinta pysynee seuraavat kolme.. » Lue lisää

Näin myyt kultakoruja! Katso vinkit

30.10.2014

Vanhoista kultakoruista saa ihan oikeaa rahaa, suhteellisen helpolla ja pienellä vaivalla. Korut eivät kuitenkaan lähde kiertoon, vaan ne sulatetaan raaka-aineeksi. Kannattaa siis miettiä tarkkaan mistä koruista on valmis luopumaan.

 

Arvokkaat perintökorut kannattaa edelleenkin jättää laatikkoon, jos ei muuten, niin jälkipolvia ajatellen. Sen sijaan korut, jotka ovat totaalisen rikki ja vailla tunnearvoa, voi huoletta vaihtaa rahaksi. Näin elektroniikka- ja terveysteollisuus saavat tarvitsemaansa arvokasta raaka-ainetta.

 

Mitä.. » Lue lisää

Huippusijoittajan vinkit: sijoita hopeaan kullan sijaan!

25.04.2014

Huippusijoittaja ja kirjailija, yhdysvaltalainen James Altucher antaa suositussa blogissaan vinkkejä sijoittajalle. Siitä mitä ei kannata tehdä ja mitä kannattaa. Taloussanomat poimi blogista parhaat vinkit.

 

James Altucherin mukaan sijoittajan ei tietenkään kannata kuunnella kenenkään neuvoja, ei edes hänen itsensä. Vaikeinakin sijoittamisen aikoina täytyy vain osata luottaa itseensä.

Taloussanomat esitti kysymyksiä, joihin Altucherin polveilevista blogikirjoituksista löytyi vastaukset.

 

1.. » Lue lisää

Tutkimus: Kullan hintaa manipuloitu

06.03.2014

Alustavien tutkimusten mukaan kullan hintaa on manipuloitu vuosikausia. Sitä on ohjailtu keinotekoisesti.

 

Amerikkalaistutkijoiden mukaan kullan hintaa on näpelöity Lontoon kultapörssissä jopa kymmeniä vuosia. Tutkimusta ei ole vielä julkaistu. 

 

Lontoon kultapörssiä pyörittää viisi suurpankkia, brittiläiset Barclays ja HSBC, saksalainen Deutsche Bank, kanadalainen Bank of Nova Scotia sekä ranskalainen Société Générale. Tutkijoiden mukaan kultapörssin.. » Lue lisää

Kiinassa kullan myynti yhä kasvussa

12.02.2014

Kiina on jo maailman suurin kullan omistaja. Kultakoruja ostetaan yhä kiihtyvällä tahdilla.

 

Kiinan markkinat nostavat nyt aktiivisesti kultamarkkinoita. Rikastuneet kiinalaiset haluavat sijoittaa kultakoruihin, mikä näkyy korujen suurena menekkinä. Jopa Kiinan uudenvuodenloman jälkeisinä päivinä kauppan on käynyt hyvin, vaikka yleisesti nämä päivät ovat kaupanteossa hiljaisia.

 

Kullan maailmanmarkkinahinta saavutti tällä viikolla 1288 dollarin hinnan unssilta.. » Lue lisää

Kullan nettimyynti kasvaa

19.12.2013

Netti valtaa alaa myös kultamarkkinoilla. Kultaa ostetaan ja myydään yhä useammin netissä ja sen välityksellä.

 

Neljä vuotta sitten suomalainen Kultarahaksi Oy keksi oivan tavan ostaa ihmisiltä kaapeissa lojuvia käyttämättömiä kultaesineitä: vakuutetut ja kirjatutu postipaketit. Tähän tarvittiin vain muutama klikkaus netissä, kirjeposti tai puhelinsoitto. 

 

Menetelmä löi.. » Lue lisää

Kulta tipahti nousukiidosta

29.11.2013

Kullan arvo tipahti marraskuussa reilusti alle 1300 dollarin unssilta. Miksi kullan hinta ei enää tavoittele taivaita?

 

Sijoittajat ainakin muistavat kirkkaasti ajan muutaman vuoden takaa, jolloin kullan markkinahinta hipoi ja ylittikin 1700 dollarin unssilta. Nyt hinta on tipahtanut alimmilleen puoleen vuoteen ja jää kauas todellisista kulta-ajoista.

 

Kultasijoittajille kullan hinnan pysyminen alhaalla aiheuttaa Business.. » Lue lisää

Kulta pysyttelee 1300 dollarissa

23.10.2013

Kullan hinta pysyttelee päälle 1300 dollarissa unssilta, ja tällä hetkellä se nousi neljän viikon huippuunsa. Hintatason ennustetaan pysyvän samankaltaisen ensi vuoteen.

 

Maailman taloustilanne pidättelee kullan hintaa edelleen korkeana, vaikka 1700 dollarin huippulukemista on tipahdettu paljon. 

 

Yhdysvaltain velka- ja työttömyystilanne nostivat kullan hinnan tällä viikolla neljän viikon huippuunsa. Sysäyksen nousuun antoi Yhdysvaltain keskuspankki Fedin lausunto siitä.. » Lue lisää

Myyntiturva takaa kullanmyyjälle parhaan hinnan

13.09.2013

Kultaesineitä ostava KultaRahaksi Oy lupaa korvata asiakkailleen kullan hinnan nousun, mikäli hinta nousee 5 prosenttia viikon sisällä myyntitapahtumasta.

 

KultaRahaksi Oy:n toimitusjohtaja Matti Tiainen lupaa hyvittää asiakkailleen, mikäli kullan maailmanmarkkinahinta nousee äkisti.

 

- Myyntiturva tarkoittaa sitä, että jos kullan hinta nousee 5 prosenttia viikon sisällä toteutuneesta kaupasta, korvaamme.. » Lue lisää

Kullan hinta aiheuttaa ongelmia kaivoksissa

05.08.2013

Kullan laskenut hinta pitsää kultakaivokset kovan eteen. Lomautuksia on jo luvassa, mutta irtisanomisia vielä vältellään. Kullan hinta meinaa nousta kesän pohjalukemista, vaan rypee edelleen 1300 dollarin tienoilla.

 

Kulunut kesä on ollut kultakaivoksille vaikea. Raahen kultakaivokselta ilmoitettiin viime viikolla 40 työntekijän lomauttamisesta. Raahen kaivos on tehnyt tappiota viime vuoden alusta saakka. Raahen kultakaivoksen omistaa ruotsalainen Nordic Mines AB.

 

Ongelmat kultakaivoksilla johtuvat.. » Lue lisää

Kullan hinta alimmillaan kolmeen vuoteen, mihin suunta nyt?

24.07.2013

Kullan maailmanmarkkinahinta on vähitellen laskenut viime syyskuusta asti. MIssä ovat syyt ja mihin hinta kehittyy?

 

Kullan markkinahinta oli viime syksynä huipussaan: se lähenteli 1800 dollaria unssilta. Kesällä hinta on tippunut alle 1300 dollariin unssilta. Sijoitussivusto Investment U ennusti kesällä, että lyhyellä aikavälillä hinta laskee edelleen, mutta pitkällä tähtäimellä se saattaa lähteä jälleen nousuun.

 

Tärkeimmät syyt hinnan.. » Lue lisää

Kultamarkkinoilta tuttu käänteinen logiikka valtaa sijoitusalaa

24.06.2013

Taantumassa talouskin saa outoja piirteitä: koko sijoitusalalla toimii nykyään käänteinen logiikka. Huono uutinen heilauttaa pörssejä positiivisesti ja hyvä negativiisesti. Tämä on seurausta Fedin elvytyspoilitiikasta.

 

Muutama päivä sitten Yhdysvaltain keskuspankki Fedin pääjohtaja Ben Bernanke ilmoitti pankin jatkavan vielä toistaiseksi arvopaperiostojaan. Kurssit tipahtivat ja korko nousi ilmoituksen seurauksena.

 

Heilauksia on luvassa myöhemminkin, sillä.. » Lue lisää

Mihin kulta kehittyy loppuvuonna?

31.05.2013

Kullan markkinahinta on tullut aika paljon alas viime loppuvuoden huipustaan. Silloin kullan hinta hipoi 1700 dollaria unssilta, nyt unssi kultaa lähentelee 1400 dollaria. Kuuluisa sijoittaja Jim Rogers kehoittaa kuitenkin sijoittamaan jalometalleihin edelleen.

 

Jim Rogers ei osaa vielä ennustaa, mihin kullan hinta kehittyy loppuvuoteen mennessä. Sen verran hän uskoo sekä kultaan että hopeaan, että kehoittaa The Economic Timesin haastattelussa lämpimästi sijoittamaan sekä kultaan että hopeaan. Niin.. » Lue lisää

Kultakaivos Savoon herättää voimakasta vastustusta

25.05.2013

Savoon Rantasalmelle kaavailtu kultakaivos on saanut tyrmäyksen paikallisilta asukkailta. Kritiikkiä aiheuttavat erityisesti ympäristöseikat.

 

Kaivosyhtiö Belvedere Resources Finlandin kaavailema kaivoshanke Rantasalmelle on vielä tutkimusvaiheessa. Se sai silti jo voimakasta vastustusta tällä viikolla kaivosillassa. Paikallinen kyläyhdistys ilmoitti "kriittisesti vastustavansa" hanketta.

 

Talvivaaran ympäristöongelmat ovat erityisesti nostattaneet paikalliset vastustamaan hanketta.. » Lue lisää

Kiinassa uusi kultakuume

03.05.2013

Kiinalaiset kultainnostus sai uutta tuulta alleen Kyproksen ilmoituksesta myydä osa kultavarannostaan. Kyproksen ilmoitus onkin antanut pienen piristysruiskeen kullan markkinahinnalle.

 

Viime syksynä kiinalaiset kotiäidit olivat yksi suuri tekijä "Kiinan kultakuumeen" syntyyn, arvioi sijoituksiin erikoistunut nettisivusto proactiveinvestors.com. Kiinalaiset kotiäidit hamstrasivat kultaa 100 miljoonan juanin edestä ja saivat näin kullan hinnan nousemaan roimasti pörsseissä ympäri maailman.

 

Kullan.. » Lue lisää

Kypros aikoo myydä kultaa – hinta laskee

18.04.2013

Kypros harkitsee myyvänsä kultavarantojaan. Asiaa spekuloitiin jo viime viikolla ja ilmoitus harkinnasta sai kultafutuurien hinnan laskemaan rajusti pörssissä. 

 

Kyproksen valtiovarainministeri kertoi, että päätös tarvitsee vielä keskuspankin hyväksynnän.

 

Kaavailujen mukaan Kypros myy kultaa 400 miljoonan euron edestä eli 10,4 tonnia. Kaikkiaan Kyproksen keskuspankilla on kultavarantoja 13,9 tonnia. Kullan myynnillä Kypros yrittää korjata heikoissa kantimissa olevaa.. » Lue lisää

Keskuspankit: Elvytystä jatkettava!

28.03.2013

Yhdysvaltain keskuspankki Fedin kaksi aluekeskuspankkijohtajaa varoittaa Fedia rahapolitiikan elvyttämisen liian aikaisesta lopettamisesta. Fed on tehnyt elvytyksiä ostamalla joukkovelkakirjoja taloustilanteen parantamiseksi jo neljän vuoden ajan.

 

Keskuspankkijohtajat vaativat Fedia jatkamaan velkakirjaostoja tämän vuoden loppuun asti, kertoo Taloussanomat. Myös Fedin pääjohtaja Ben Bernanke on puhunut elvytysten jatkamisen puolesta.

 

- Kasvun pitäisi olla kestävämpää ja työllisyyden.. » Lue lisää

Kultasijoittaja hyötyy euroalueen kriisistä

13.03.2013

Kullan hinta ponnahti heti kahden viikon huippuunsa, kun Euroopan Keskuspankista ilmoitettiin eurokriisin olevan yhä päällä eikä loppua vielä näy. Alkuviikosta kultafuuturi maksoi noin 1600 dollaria unssilta. Asiasta uutisoi The Economis Times.

 

Niin kauan kuin Euroalueella menee huonosti ja Yhdysvallatkin suunnittelee uusia talouden elvytystoimia, kultafutuureilla menee lujaa. Todennäköistä kuitenkin on, että kun maailman taloustilanne lähtee kasvamaan, myös sijoittajien kiinnostus kultaan vähenee.

 

Kulta.. » Lue lisää

Joka kolmas uskoo talouden elpymiseen

28.02.2013

Suomalaisten kuluttajien usko talouden elpymiseen kasvoi helmikuussa. Tilastokeskuksen tuoreen tilaston mukaan kuluttajien luottamusindikaattori oli helmikuussa 9,6, kun se vielä tammikuussa oli 4,5 ja joulukuussa 3,5.

 

Luottamusindeksi ei ole vielä lähelläkään normaalia 15. Kuitenkin yli kolmannes uskoi yleisen taloustilanteen paranevan kuluvan vuoden aikana. Sen sijaan oma työllisyystilanne huolestutti suomalaisia: yli puolet uskoi työttömyyden kasvavan seuraavan puolen vuoden aikana.

 

Omaan taloudenpitoonsa.. » Lue lisää

Oulusta etsitään kultaa

18.02.2013

Raahen kultakaivoksen omistaja Nirdic Mines hakee Oulun seudulta kaivosvarausta Tukesilta (Turvallisuus- ja kemikaalivirasto). Alueelta, joka ulottuu Oulun Rajakylästä Haukiputaalle ja Yli-Iihin, on tarkoutus etsiä kultaesiintymiä.

Varaus jätettiin Tukesille viime vuoden elokuussa. Mikäli varaus hyväksytään, ruotsalainen Nordic Mines voi hakea varsinaista malminetsintälupaa. Malminetsintälupa oikeuttaa yhtiön tutkimaan alueen maaperää ja malmiesiintymiä maanomistajien vastustuksesta huolimatta. Malminetsintäluvan.. » Lue lisää

USA:n työttömyysprosentti vaikuttaa kullan hintaan

01.02.2013

Tänään julkaistaan Yhdysvaltain työllisyysraportti, joka vaikuttaa kaikkiin pörsseihin. Myös kullan markkinahinta heilahtaa suuntaan tai toiseen raportin johdosta. Jos työttömyys on lähtenyt nousuun, kulta kiinnostaa sijoittajia ja hinta alkaa kohota.

 

Kullan hinta on tällä hetkellä noin 1665 dollaria unssilta. Kitco Newsin analyytikko Jim Wyckoffin mukaan Euroopan taloustilanteen tasautuminen on laskenut kullan kiinnostavuutta: vaikka Euroopan kriisimaiden joukkovelkakirjojen korot ovat taas huipussaan, Euroopan.. » Lue lisää

Harkitsetko kultaan sijoittamista? Ota nämä asiat huomioon!

18.01.2013

Kulta suojaa sijoittajaa talouden heilahtelulta ja epävarmuudelta. On olemassa monta eri tapaa sijoittaa kultaan, mutta niissä kaikissa sijoittajan kannattaa muistaa tietyt asiat. Verkkolehti Allvoices listasi vinkit kultasijoitusta harkitsevalle:

 

1. Pohdi, haluatko hyötyä kullasta lyhyellä vai pitkällä aikavälillä. Toisista sijoituksista saat rahan heti irti, toisenlaisesta kultasijoituksesta hitaammin.

2. Mieti, halautko sijoittaa kultakaivoksiin vai itse kultaan. Kultaharkossa arvo säilyy varmemmin.. » Lue lisää

Kulta pysyy markkinoilla tasaisena

11.01.2013

Sijoituskullan hinta on pysynyt tasaisena jo viime marraskuusta lähtien. Tällä hetkellä sen hinta pyörii 1660 dollarin tienoilla unssilta. Korkeimmillaan yli vuoteen kulta oli lokakuussa, kun sen hinta oli 1750 dollarin tietämillä.  

 

Kullan hintaa heittelevät muun muassa yleiset talousennusteet. Euroopan keskuspankki EKP arvellaan pitävän ohjauskorkonsa samana, mikä ei heilauta kullan hintaa. Yhdysvaltain epävakainen talous sen sijaan saattaa kultafuutureihin vaikuttaa. Yhdysvaltain keskuspankki FEDissä.. » Lue lisää

Intiassa halutaan nostaa kullan hintaa

03.01.2013

Intian valtiovarainministeri P. Chidambaram ehdotti keskiviikkona, että kullan tuonnille määrättäisiin ylimääräisiä tullimaksuja ja veroja. Näin kullan ja kultakorujen hinnat nousisivat vääjäämättä Intiassa. Asiasta uutisoi nettisivusto goodreturns.in.

 

Valtiovarainministerin ehdotuksen taustalla on huoli maan taloudesta. Kulta on Intiassa öljyn jälkeen toiseksi tärkein tuontiartikkeli. Jos sitä tuodaan enemmän kuin maasta lähtee tavaraa, saattaa kullan tuonti.. » Lue lisää

Luottamus talouteen elpyy vähitellen

27.12.2012

Suomalaisten kuluttajien luottamus talouteen elpyi hieman joulukuussa, mutta jäi edelleen heikommaksi kuin keskimäärin. Tilastokeskuksen mukaan luottamusindikaattori oli joulukuussa 3,5, kun se vielä marraskuussa oli 1,0. Pitkän aikavälin keskiarvo on 12,7.

 

Luottamus Suomen talouteen oli kuitenkin vielä heikko. Oman talouden vakavaraisuus näkyi säästämistrendinä, joka yleistyi selvästi joulukuussa. Lainanottoon ensi vuotta sen sijaan pidettiin selvästi huonompana ajankohtana kuin aiemmin.

 

Syksyn.. » Lue lisää

Raahen kultakaivoksesta tutkintapyyntö

18.12.2012

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Raahen Laivankankaan kaivoksesta. Kultakaivokselta pääsi viime perjantaina valumaan ympäristöön rikastushiekkalietettä. Lietettä on kulkeutunut ojia pitkin myös kaivospiirin ulkopuolelle yksityisille alueille. Poliisi tutkii, onko kyseessä ympäristörikkomus.

 

Kaivosyhtiö Nordic Mines on saanut kuluneen vuoden aikana paljon negatiivista julkisuutta ympäristöasioissa. Alkuvuodesta kaivokselle annettiin lupa laskea jätevesiä.. » Lue lisää

Kulta tarjoaa sijoittajalle turvaa

12.12.2012

Pitkään jatkunut kriisi, taantumaan painunut talous ja huonot ennusteet ensi vuodelle vievät kokeneenkin sijoittajan sormen suuhun. Mitä tehdä sijoituksille?

 

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Vesa Puttonen ei kehota sijoittamaan ollenkaan valtionvelkakirjoihin. Olemassaolevat obligaatiosijoitukset hän kehottaa vetämään nollille.

–Yritysten osakkeisiin sen sijaan kannattaa sijoittaa myös kriiseissä, sillä yritykset pienempinä organisaatioina ovat joustavampia.. » Lue lisää

Kultakaivoksissa tapellaan työntekijöiden oikeuksista

23.11.2012

Etelä-Afrikan kulta- ja platinakaivoksissa on viime aikoina kuohunut, kun työntekijöiden liitot ovat järjestäneet lukuisia lakkoja ja yhteenottoja. Tällä viikolla kaksi työntekijää kuoli väkivaltaisessa yhteenotossa kultakaivoksella lähellä Johannesburgia.

 

Kyseinen yhteenotto johtui kahden eri kaivostyöläisten liiton, National Union of Mineworkers (NUM) ja pienemmän Association of Mineworkers and Construction Union (AMCU) yhteenotosta. AMCU, pienempi ammattiyhdistys syytti NUMia.. » Lue lisää

Nyt kannattaa sijoittaa hopeaan eikä kultaan!

14.11.2012

Hopean tulevaisuus näyttää nyt kultaisemmalta kuin kullan: jalometalli tulee viisinkertaistamaan arvonsa kolmessa vuodessa. Näin ennustaa sijoitusasiantuntija Ian Williams, WAY Charteris Gold Fundin johtaja. Daily Telegrafin haastattelussa Williams arvioi, että hopea maksaa kolmen vuoden päästä 165 dollaria unssilta, kun hinta on nyt 32.

 

Williamsin ennuste perustuu matemaattiseen analyysiin, jossa on seurattu hopean hinnan kehitystä. Hopealla on vahva trendi ylöspäin, sillä vielä vuonna 2008.. » Lue lisää

Kulta-asiantuntija: Paras mahdollinen vaalitulos!

08.11.2012

Kultamarkkinoilla Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman voittoon päättynyt vaalitulos oli odotettu piristävä ruiske, sanoo UBS-strategi Edel Tully Financial Postin haastattelussa. Tullyn mukaan kultasijoittajat eivät voineet parempaa vaalitulosta edes toivoa.

 

Nykyinen tilanne, jossa demokraateilla on valta senaatissa ja rebublikaaneilla edustajainhuoneessa, takaa poliittiset törmäykset sekä verojen että velkojen osalta. Nämä vaikuttavat olennaisesti myös kullan kysyntään. Finanssipolitiikan.. » Lue lisää

Kultamarkkinoilla odotellaan Yhdysvaltain vaalituloksia

01.11.2012

Kullan hinta pysynee melko tasaisena Yhdysvaltain vaalituloksen ratkeamiseen saakka, arvioi uutistoimisto Reuters. Sijoittajat eivät toimi ennen sitä, sillä vaalitulos saattaa vaikuttaa hetkellisesti koko maailman talouteen.

 

Vaalituloksen ohella kullan hintakehitykseen vaikuttaa olennaisesti Kiinan talouskasvun hidastuminen ja Euroopan kriisin pitkittyminen. Kiinan talous osoitti jo elpymisen merkkejä, mutta niin hidasta elpymistä, että kullan kysyntä on edelleen suuri. Mikäli luottamus talouden elpymiseen kasvaa, sijoittajien kiinnostus.. » Lue lisää

Kannattaako sijoittaa, kun hinta on alhaalla?

22.10.2012

Kullan hinta on kahden edellisen viikon aikana laskenut. Kitco Uutisten asiantuntijaryhmän mukaan kullan hinta ei lähde nousuun vielä tälläkään viikolla.

Sijoittajille kullan hinnannousun seisokki kertoo pelkkää hyvää.

 

Veritasin sijoitusjohtaja Staffan Sevón pohtii maanantaiaamun kolumnissaan Arvopaperissa, milloin on oikea hetki sijoittaa. Päteekö vanha totuus, osta halvalla, myy kalliilla aina, ja onko kaoottiselta näyttävään markkinatilanteeseen lopulta.. » Lue lisää

Miksi kulta on niin arvokasta?

19.10.2012

Tälläkin viikolla uutisista on saanut lukea kuinka kullan hinta on kääntynyt voimakkaaseen nousuun ja sen odotetaan nousevan uuteen hintaennätykseen vielä ennen vuoden loppua. Kullan maailmanmarkkinahinta määräytyy kysynnän mukaan, mutta onko kysyntä todella noussut niin vahvasti viime vuosien aikana kuin kullan hinta on lähes viisinkertaistunut viimeisen viiden vuoden aikana? Kullan noussut hinta on houkutellut myös Suomen markkinoille useita kultaa ostavia yrityksiä.. » Lue lisää

Sijoitusneuvoja: Nyt on paras hetki sijoittaa kultaan

19.10.2012

Koskaan ei ole ollut yhtä otollista hetkeä sijoittaa kultaan kuin nyt, sanoo sijoitusneuvoja John Embry Mineweb.comin viikkottaisessa tiedonannossaan. Embry on toiminut kultamarkkinoilla ammattilaisena 1970-luvulta asti, ja hänen mukaansa nyt on erityisen hyvä hetki muuttaa omaisuus kullaksi.

 

Embry perustaa lausuntonsa kullan tämän hetkiseen määrään ja hintaan sekä ennusteeseen tulevasta hintakehityksestä. Embryn mukaan erityisen kannattavaa on sijoittaa nyt ”uuteen”, vastalouhittuun ja pian.. » Lue lisää

Usko talouteen heikensi kullan nousua

15.10.2012

Maanantaina kullan nousukiidossa tuli pieni taite alaspäin, kun se putosi alimmilleen 2 ½ viikkoon. Tällä hetkellä kullasta maksetaan 1745 dollaria unssilta. Kullan hinta on noussut jatkuvasti viimeiset 14 kuukautta.

 

The Indian Expressin verkkolehden mukaan kullan hintaa painoi alas amerikkalaiskuluttajien yllättävä usko talouteen: tulevaisuudentoivo talouden suhteen oli selvästi kohentunut. Lisäksi Kiinan vienti veti viime viikkoina odotettua paremmin. Epävarmuutta.. » Lue lisää

Kullan hinta voi nousta jopa 2400 dollariin unssilta

05.10.2012

Ensi kesänä kullan hinta voi saavuttaa jopa 2400 dollarin unssihinnan. Näin ennustaa jalometallisijoittaja, sijoitusyhtiö BlackRockin salkunhoitaja Evy Hambro tämän viikon kultakatsauksessaan.

 

Yhdysvaltain keskuspankki Fedin aloittaman määrällisen elvytyksen (QE3) jälkeen kullan hinta on noussut kiihtyvällä tahdilla. Hambron mukaan aiemmatkin elvytyskierrokset ovat olleet merkittäviä kullan hinnan sysääjiä.

”Kun ensimmäisestä määrällisestä.. » Lue lisää

Kuinka eurokriisi vaikuttaa kullan hintaan?

21.09.2012

Kultamarkkinat ponnahtivat seitsemän kuukauden huippuunsa, kun Yhdysvaltain keskuspankki Fed ilmoitti viime viikolla uudesta määrällisestä elvytyksestä. Mutta mitkä seikat saattavat laskea kullan hintaa?

 

Konsulttipalvelu Gold & Silver Clubin perustajat, analyytikot Nik Kalsi ja Phil Carr, ennustavat euroalueen kriisin saattavan vaikuttaa kullan hintaan laskevasti. Analyytikoiden mukaan euroalueen kasvava velka, pankkien likviditeettiongelmat sekä se, ettei horisontissa.. » Lue lisää

Kulta kiipeää, hopea hieman laskussa

11.09.2012

Kullan nousukiidon yhä jatkuessa hopeafutuurit ovat laskeneet 20 prosenttia neljässä viikossa. Samana aikana kullan hinta on noussut 9 prosenttia.

 

Kullan hinta on eilen aamulla kieppunut 1 740 dollarissa unssilta. Analyytikot ennustavat kullan unssihinnan saavuttavan 1800 dollarin rajan loppuvuoden aikana. Hopeakin on yli puolen vuoden huipussaan, vaikka onkin laskenut viimeisten viikkojen aikana. Eilen aamulla unssi hopeaa maksoi 33,68 dollaria.

 

Kulta houkuttelee sijoittajia sitä enemmän, mitä lähemmäksi.. » Lue lisää

Kultamarkkinat kutistumassa Euroopassa

04.09.2012

Etelä-Euroopassa vuosia kestänyt talouskriisi on syönyt kotitalouksien kultavarannot lähes tyhjiin, kertoo Taloussanomat. Esimerkiksi Portugalissa, jossa kotitalouksilla on ollut suhteellisen paljon kultakoruja, romukulta alkaa olla lopuillaan.

 

Kotitaloudet myyvät kultakorujaan selvitäkseen työttömyydestä ja maksaakseen juoksevia kuluja. Uutistoimisto Bloombergin haastattelussa lissabonilainen kultakauppayrittäjä Luis Almeida kertoi asiakkaistaan, jotka myivät vihkisormuksensa maksaakseen asuntonsa vuokran.

 

”Useimmat.. » Lue lisää

Kulta kalleimmillaan viiteen kuukauteen

03.09.2012

Kullan hinta on nyt korkeimmillaan viiteen kuukauteen. Joulukuun kultafutuurit nousivat News Yorkin raaka-ainepörssissä eilen 0,6 prosenttia, eli 1697 dollariin unssilta, mikä on korkein hinta viiteen kuukauteen.

 

Viime viikolla kullan hinta ylitti 200 päivän liukuvan keskiarvonsa. Nyt 200 päivän liukuva keskiarvo on 1642 dollaria unssilta.

 

Puheet Yhdysvaltain keskuspankki Fedin käynnistämästä uudesta määrällisestä elvytyspaketista ovat nostaneet kullan hintaa. Sijoittajat.. » Lue lisää


Tuloksia ladataan...