Kultapörssi


12.0
1 arviota tai kommenttia
Kultapörssi

   Kultapörssi on monipuolinen jalometallien ja arvoesineiden ”ostotavaratalo.” Kultapörssi ostaa paitsi kultaa, myös platinaa, palladiumia ja hopeaa, sekä vanhoja rahoja ja sotiemme kunniamerkkejä. Kultapörssi-palvelun takana on suomalaisyritys Aurek Oy, jolla on toimipiste Taavetissa.

    

   Mitä kaikkea Kultapörssi ostaa?

   Kultapörssi ostaa kaikenlaisia jalometalliesineitä, kuten romukultaa ja koruja. Mikäli koruissa on timantteja, Kultapörssi maksaa niistäkin, mikäli niiden koko on vähintään 0,05 karaattia eli leveys 2,4 millimetriä. Kultapörssi ostaa kullan lisäksi myös platinasta, hopeasta ja palladiumista tehtyjä koruja ja muita esineitä. Myös pronssisia Kalevala-koruja voi myydä Kultapörssi-palveluun. Jos omistat vanhoja rahoja tai sotiemme kunniamerkkejä, on Kultapörssi kiinnostunut niistäkin.

    

   Miten paljon rahaa Kultapörssi maksaa jalometalliesineistäni?

   Jalometalleista kuten kullasta maksettava hinta perustuu puhtaan metallin maailmanmarkkinahintaan, joka määritellään maailman metallipörsseissä. Tämä hinta selviää helposti internetistä hakemalla. Se mainitaan myös usein talousuutisissa. On muistettava, että kullan ja muun jalometallin maailmanmarkkinahinta on se hinta, jonka maksaa yksi ns. troy-unssi puhdasta kultaa tai muuta jalometallia. Troy-unssi on 31,10 grammaa. Kultaa ja muita jalometalleja ostavat yritykset taas yleensä ilmoittavat grammahinnan, jolla metalleja ostavat. Tämä hinta on siis noin 1/31 troy-unssin hinnasta. Siitä on lisäksi luonnollisesti vähennetty jalometalleja ostavan yrityksen kulut ja voitto (jota joskus kutsutaan myös preemioksi). Mitä vähemmän puhdasta jalometalli on, sitä alhaisempi hinta siitä maksetaan. Esimerkiksi monissa kultaesineissä käytetty kulta ei ole puhtainta eli 24 karaatin (999 promillen) kultaa, koska puhdas kulta on varsin pehmeää metallia ja näin taipuu helposti. Jalometalliesineissä on yleensä leima tai koodi, joka kertoo siinä käytetyn kullan, hopean tai platinan puhtauden joko karaatteina (kaksinumeroinen koodi) tai promilleina (kolminumeroinen koodi). Kultapörssi siis maksaa jalometalliesineistäsi niiden sisältämän metallin puhtauden ja painon mukaan. Jalometalliesineiden taidokkuudella tai kunnolla ei ole merkitystä. Kultapörssin kotisivulla olevat ostohinnat päivitetään perjantaisin klo 14. Vanhat rahat ja mitalit arvioidaan erikseen, koska niillä voi olla metallin arvon lisäksi myös harvinaisuus- ja keräilyarvoa, joka saattaa olla huomattavan korkea. Harvinaisimmista sotiemme kunniamerkeistä on maksettu jopa kymmeniä tuhansia euroja! Mikäli myyt suurempia kulta- tai hopeamääriä, kannattaa Kultapörssiltä pyytää tarjousta.

    

   Miten myyn jalometalliesineeni Kultapörssi-palveluun?

   Kultapörssi ostaa jalometalliesineitä postitse, tai Taavetin toimipisteessään. Voit tulostaa tarvittavat lähetysmateriaalit kuten lähetyslistan Kultapörssin kotisivuilta. Sinun täytyy itse maksaa lähetyskulut. Lähetyskulut hyvitetään 10 euroon asti, mikäli kultaa on lähetyksessä yli 20 grammaa. Voit itse valita maksatko lähetyksestä postimaksun lisäksi vakuutusmaksun vai ei. Voit myös tilata tekstiviestillä lähetyspaketin, joka maksaa 15 euroa. Se sisältö on vakuutettu 5.000 euroon asti. Sen käyttäjälle hyvittää Kultapörssi 10 euroa, mikäli lähetyksessä on kultaa yli 20 grammaa.

    

   Miten Kultapörssi arvioi jalometalliesineeni?

   Kun Kultapörssi on vastaanottanut jalometalliesineesi, ne punnitaan turvatekniikan keskus Tukesin hyväksymällä jalometallivaa’alla 0,01 gramman tarkkuudella ja niiden jalometallipitoisuus tutkitaan. Näiden perusteella Kultapörssi määrittää niistä maksettavan hinnan ja lähettää sen tilillesi. Tämä tapahtuu saman päivän kuluessa lähetyksen vastaanottamisesta. Samalla saat sähköpostiisi tai tekstiviestillä erittelyn hinnasta (eli jalometallin puhtaudesta ja painosta). Koruissa mahdollisesti olevien timanttien karaatit mitataan, ja niistä maksetaan Kultapörssin hinnaston mukaisesti. Voit myös vaihtaa romukultasi ja romuhopeasi aitoihin sveitsiläispankki UBS:n sertifioimiin kultaharkkoihin. Näitä kultaharkkoja voit myös ostaa Kultapörssistä.

    

   En ole tyytyväinen Kultapörssin maksamaan hintaan. Mitä teen?

   Saatuasi rahat Kultapörssi-palvelusta voit perua kultaesineiden myynnin kahden vuorokauden kuluessa. Tästä tulee ottaa yhteys Kultapörssin asiakaspalveluun viipymättä.

    

   Kultapörssi lyhyesti

   • perustettu vuonna 1992 (Aurek Oy), nimi Kultapörssi käytössä vuodesta 2010
   • ostaa kultaa, hopeaa, mitaleita ja rahoja postitse sekä toimipisteessään Taavetissa
   • ostaa myös timantteja
   • romukulta mahdollista vaihtaa sertifioituihin kultalevyihin ja kultaharkkoihin
   • kaupan voi perua kahden päivän kuluessa rahojen vastaanotosta, ei peruutuskuluja (palautuslähetyksen kuluista ei mainintaa)

   Kultapörssi kullan ostohinta taulukko

   Karaattia Hinta
   Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

   Lisää kommentti

   Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


   Tuloksia ladataan...