Suomen Kulta ja Hopea


34.7
3 arviota tai kommenttia
Kulta ja Hopea

   Kultajahopea on luotettava suomalainen nettipalvelu, joka ostaa kulta- ja hopeaesineitä yksityisasiakkailta helposti postitse. Yritys tekee myös maksuttomia kotikäyntejä Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueilla sopimuksesta, mikäli sinulla on myydä suurempia määriä kulta- tai hopeaesineitä.

    

   Millaisia kulta- ja hopeaesineitä voit myydä?

   Kultajahopea ostaa kaikenlaisia kulta- ja hopea esineitä niiden kunnosta riippumatta. Tällaisia ovat esimerkiksi ehjät ja rikkinäiset kulta- ja hopeakorut, kultalaatat, kultaiset ja hopeiset mitalit ja juhlarahat, kultakellot, hammaskulta, sekä ruokailuvälineet ja astiat. Kultajahopea maksaa vain jalometallista, eli mikäli korussa on vaikkapa jalokiviä tai helmiä, ei niistä makseta erikseen. Ota huomioon että hopeakoruja ja -esineitä voi lähettää ainoastaan kullan kanssa.

    

   Miten paljon rahaa Kultajahopea maksaa kultaesineistäni?

   Kultajahopean verkkosivuilta löytyy yrityksen päivitetty hinnasto, jos näet ajan tasalla olevat hinnat kullalle. Asiakkaalle maksettava hinta määräytyy tilauspäivänä kotisivuilla olevan hinnan mukaisesti. Yleisesti ottaen kullasta maksettava hinta perustuu puhtaan kullan maailmanmarkkinahintaan. Tätä hinta voi seurata helposti internetistä hakemalla. Mitä vähemmän puhdasta kulta on, sitä alhaisempi hinta siitä maksetaan. Monissa kultaesineissä käytetty kulta ei ole puhtainta eli 24 karaatin (999 promillen) kultaa, koska puhdas kulta on varsin pehmeää metallia ja näin taipuu helposti. Kultaesineissä on yleensä leima tai koodi, joka kertoo siinä käytetyn kullan puhtauden joko karaatteina (kaksinumeroinen koodi) tai promilleina (kolminumeroinen koodi). Kotisivuilla olevat hinnat on listattu näiden koodien mukaan. Hopean arvo on edelleen kultaa huomattavasti alhaisempi. Hopeaesineiden puhtaus on yleensä merkitty tuotteeseen promilleina. On tärkeää muistaa että Kultajahopealle myydessä esineiden tai korujen taidokkuudella tai kunnolla ei ole merkitystä.

    

   Miten myyn kulta- ja hopeaesineeni Kultajahopea-palveluun?

   Kultajahopea-nettisivujen kautta tai puhelimitse voi tilata Arvokuoren, jossa voit lähettää kulta- ja hopeaesineesi Kultajahopea-palveluun arvioitaviksi. Arvokuori on vakuutettu 500 euroon asti. Hopean kultaa paljon alhaisemman grammahinnan vuoksi ei tässä kuoressa pidä lähettää pelkkää hopeaa: muutoin Kultajahopea perii 19,80 euron suuruisen lisämaksun. Hopeaesineitä voi siis lähettää vain, mikäli samassa kuoressa on myös kultaesineitä. Mikäli haluat, että Kultajahopea lähettää koruissa olleet kivet ja helmet takaisin, peritään siitä 15 euron palvelumaksu, mikäli ne palautetaan kirjatussa kirjeessä, tai 19,90 euroa mikäli ne palautetaan postiennakkona. Mikäli haluat myydä suurempia määriä kultaesineitä, voi Kultajahopea-asiakaspalvelun kanssa sopia kotikäynnistä arviointia varten. Tämä ei maksa mitään, eikä sido myymään Kultajahopea-palvelulle mitään. Kotikäyntejä tarjotaan Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueilla.

    

   Miten Kultajahopea arvioi ja maksaa kullan tai hopean?

   Saatuaan lähetyksesi Kultajahopea valokuvaa siinä olevat esineet ja punnitsee ne. Yrityksen käyttämällä tarkkuus-vaa'alla saadaan luotettava painolukema 0,01 gramman tarkkuudella. Kun Kultajahopea on arvioinut kulta- ja hopeaesineiden hinnan, maksetaan summa asiakkaan ilmoittamalle tilille 1-2 pankkipäivän kuluessa. Usein rahat voivat olla asiakkaan tilillä jo samana päivänä. Kotikäyntien yhteydessä voidaan maksaa myös käteisellä.

    

   En ole tyytyväinen Kultajahopea-palvelun esineistäni minulle maksamaan hintaan. Mitä teen?

   Kultajahopea-palvelun kanssa tehdyn kaupan voi perua 5 pankkipäivän kuluessa siitä, kun kaupasta saadut rahat on maksettu jalometalliesineet myyneen asiakkaan tilille. Esineiden palauttamisesta Kultajahopea ei peri käsittelymaksua, mikäli katsoo asiakkaan toimineen ”vilpittömästi myyntiaikeissa.” Muutoin Kultajahopea voi periä samanlaisen maksun kuten koruista irrotettujen jalokivien ja helmien palauttamisessa.

    

   Kultajahopea lyhyesti

   • perustettu vuonna 2011 (Suomen Kulta ja Hopea Oy)
   • ostaa kultaa ja hopeaa postitse
   • tekee myös ilmaisia kotikäyntejä Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa suurempien esinemäärien arviointia varten
   • maksu 1-2 päivässä kulta- ja hopeaesineiden arvioinnista
   • peruutusoikeus 5 päivää; esineiden palauttamisesta mahdollinen 15 – 19,80 euron käsittelymaksu

   Kulta ja Hopea kullan ostohinta taulukko

   Karaattia Hinta

   Arvostelut, kommentit ja kokemukset

   Nieminen Pekka5
   Myin juuri perinnöksi saamaani kultaa kyseiseen firmaan. Kullasta maksettiin hinnaston mukainen summa sekä maksu tapahtui nopeasti. Tämä firma erottui monesta muusta kullanosto firmasta sillä että heillä oli oikea hinnasto sivuilla eikä mitään esimerkki hinnastoja, mitkä eivät pidä paikkaansa.

   Lisää kommentti

   Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


   Tuloksia ladataan...