Aurumia ostaa kultaa


72.6
7 arviota tai kommenttia
Aurumia

  • Postivakuutettu lähetys (500€ asti - mahdollista nostaa)
  • Kultapakkaus toimitetaan seuraavana arkipäivänä (kun tilaat ennen klo 16.30)
  • Maksu heti kullan arvioinnin jälkeen
  • Kauppa on mahdollista perua 3 vuorokauden kuluessa (22 euron palautusmaksu)
  • Käyttämättä jätetty kuori on mahdollista palauttaa 14 päivän sisällä (palauttamatta jätetyistä ei käytetyistä kuorista 15 euron lasku)
  • Aurumia ostaa myös hopeaa  
  • Ikäraja 18 vuotta
  • Käyttämättä jätetystä kultakuoresta tulee 15 € lasku

Aurumia Finland Oy on kultaa ja hopeaa ostava yritys. Se kuuluu Pohjoismaiden suurimpiin romukullan ja hopean ostajiin. Aurumia ostaa kultaa ja hopeaa sekä yksityisiltä kuluttajilta että ammattikäyttäjiltä kuten hammaslääkäreiltä ja kultasepiltä. Aurumia ostaa kultaa postitse, sekä kultaa ja hopeaa myös myyntipisteissään ja kiertueilla.

Millaisia kulta- ja hopeaesineitä Aurumia ostaa?

Aurumia ostaa kaikenlaisia kultaesineitä, joiden kultapitoisuus on vähintään 8 karaattia eli 333 promillea. Tällaisia esineitä ovat esimerkiksi kultakorut, kultaketjut ja kultaiset muistoesineet. Aurumia ostaa myös rikkinäisiä kultaesineitä kuten katkenneita kultaketjuja sekä kultahampaita. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä Aurumian asiakaspalveluun varmistuaksesi kultaesineidesi myytävyydestä. Aurumia ostaa myös hopeaesineitä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi hopeakorut tai hopeiset ruokailuvälineet eli pöytähopeat.

Miten paljon Aurumia maksaa jalometalliesineistäni?

Kullasta ja hopeasta maksettava hinta perustuu puhtaan kullan ja hopean maailmanmarkkinahintaan, joka määritellään maailman metallipörsseissä. Tämä hinta selviää helposti internetistä hakemalla. Se mainitaan myös usein talousuutisissa. On muistettava, että kullan ja hopean maailmanmarkkinahinta on se hinta, jonka maksaa yksi ns. troy-unssi puhdasta metallia. Troy-unssi on 31,10 grammaa. Kultaa ja hopeaa ostavat yritykset taas yleensä ilmoittavat grammahinnan, jolla metallia ostavat. Tämä hinta on siis noin 1/31 troy-unssin hinnasta. Siitä on lisäksi luonnollisesti vähennetty jalometallia ostavan yrityksen kulut ja voitto (jota joskus kutsutaan myös preemioksi). Mitä vähemmän puhdasta kulta tai hopea on, sitä alhaisempi hinta siitä maksetaan. Esimerkiksi monissa kultaesineissä käytetty kulta ei ole puhtainta eli 24 karaatin (999 promillen) kultaa, koska puhdas kulta on varsin pehmeää metallia ja näin taipuu helposti. Kulta- ja hopeaesineissä on yleensä leima tai koodi, joka kertoo siinä käytetyn metallin puhtauden joko karaatteina (kaksinumeroinen koodi) tai promilleina (kolminumeroinen koodi). Aurumia siis maksaa kulta- ja hopeaesineistäsi niiden sisältämän kullan ja hopean puhtauden ja painon mukaan. Esineiden taidokkuudella tai kunnolla ei ole merkitystä. Aurumian nettisivuilla on ne grammahinnat, jolla yritys ostaa kultaa ja hopeaa.

Miten myyn kultaesineeni Aurumialle?

Helpoin tapa myydä kultaesineet on tilata Aurumian nettisivujen kautta tai tekstiviestillä valmiiksi maksettu ja vakuutettu KultaPakkaus. Se sisältää ohjeet kullan lähettämiseen: tutustu ja noudata niitä huolellisesti. Kun lähetät kultaesineesi KultaPakkauksessa ohjeiden mukaisesti, sitoudut samalla myymään ne Aurumia Oy:lle. KultaPakkaus on käytettävä kullan myyntiin Aurumialle kolmen kuukauden kuluessa sen vastaanottamisesta: muutoin Sinulta veloitetaan 15 euron peruutusmaksu. Voit myös vierailla Aurumian ostopisteissä, jotka sijaitsevat Helsingissä, Turussa ja Kotkassa. Aurumia järjestää myös kultakiertueita eri paikkakunnilla: tiedot näistä löytyvät Aurumian nettisivuilta. Aurumia ostaa hopeaa ainoastaan ostopisteissä ja kiertueilla, koska hopean grammahinta on siinä määrin alhainen, että postitus tuo hopeaesineiden kauppaan suhteessa merkittäviä lisäkuluja.

Miten Aurumia arvioi kullan?

Kun Kultarahaksi.fi on vastaanottanut lähetyksesi, siinä olevat kultaesineet punnitaan, ja niiden kultapitoisuus arvioidaan. Asiakkaana saat tunnukset, jolla voit internetin kautta seurata prosessin kulkua. Saat mm. nähtäväksesi valokuvan kultaesineistäsi vaa’alla, ja vaa’an näyttämän punnitustuloksen. Saat rahat tilillesi samana päivänä kun Aurumia on vastaanottanut lähetyksesi. Aurumian ostopisteissä ja kiertueilla arvioidaan ja maksetaan kulta ja hopea odottaessa.

En ole tyytyväinen kullasta saamaani hintaan. Mitä teen?

Sinulla on oikeus peruuttaa kultaesineidesi myynti Aurumialle kolmen pankkipäivän kuluessa maksun saamisesta. Tästä on ilmoitettava Aurumian asiakaspalveluun välittömästi. Aurumia lähettää kultaesineesi takaisin Sinulle postiennakolla. Näin maksat takaisin kullasta jo saamasi rahat, sekä peruutuksen käsittelykulut 30 euroa.

Aurumia kullan ostohinta taulukko

Karaattia Hinta
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Tuloksia ladataan...