Suomen Ostokulta


14.0
1 arviota tai kommenttia
Ostokulta

  • Postivakuutettu lähetys (500€ asti - mahdollista nostaa)
  • Kullan myyntipakkaus postitetaan seuraavana arkipäivänä (toimitusaika 1-3 työpäivää)
  • Maksu suoritetaan viimeistään seuraavana pankkipäivänä lähetyksen vastaanottamisesta
  • Kauppa on mahdollista perua 3 päivän kuluessa maksun saannista (30€ lasku)
  • Käyttämättä jätetty kuori on mahdollista palauttaa 14 päivän sisällä (palauttamatta jätetyistä ei käytetyistä kuorista 20 euron lasku)
  • Kaikki kultakorut sulatetaan eteenpäin myytäväksi kullaksi
  • Ikäraja 18 vuotta
  • Käyttämättä jätetystä kultakuoresta 20 euron lasku

Suomen Ostokulta on osa Oy Yellow Funds Capitalia. Suomen Ostokulta on erikoistunut ostamaan kultaa yksityishenkilöiltä. Suomen Ostokulta analysoi lähettämäsi kultaesineet heti niiden saavuttua perille. Kullasta maksettavat rahat siirretään tilillesi 24 tunnin kuluessa kultalähetyksen vastaanotosta. Näin voit nopeasti hyötyä ennätyskorkeasta kullan hinnasta myymällä tarpeettomat kultaesineesi.

 

Millaista kultaa Suomen ostokulta ostaa?

Suomen Ostokulta ostaa kaikenlaisia kultaesineitä, olivatpa ne sitten ehjiä tai rikkinäisiä, mikäli niiden kultapitoisuus on vähintään 8 karaattia. Tyypillisiä kultaesineitä, joita Suomen Ostokulta ostaa, ovat esimerkiksi korut. Mikäli esimerkiksi kultasormuksessa on kivi, ei siitä makseta erikseen. Näin on syytä poistaa kaikki kivet kultaesineistä ennen niiden lähettämistä. Mikäli kultaesineesi kultapitoisuus ei ole riittävä (se voi olla esimerkiksi vain kullattu), voit sopia Suomen Ostokullan kanssa sen palauttamisesta.

 

Miten paljon rahaa Suomen ostokulta maksaa kultaesineistäni?

Kullasta maksettava hinta perustuu puhtaan kullan maailmanmarkkinahintaan, joka määritellään maailman metallipörsseissä. Tämä hinta selviää helposti internetistä hakemalla. Se mainitaan myös usein talousuutisissa. On muistettava, että kullan maailmanmarkkinahinta on se hinta, jonka maksaa yksi ns. troy-unssi puhdasta kultaa. Troy-unssi on 31,10 grammaa. Kultaa ostavat yritykset taas yleensä ilmoittavat grammahinnan, jolla kultaa ostavat. Tämä hinta on siis noin 1/31 troy-unssin hinnasta. Siitä on lisäksi luonnollisesti vähennetty kultaa ostavan yrityksen kulut ja voitto (jota joskus kutsutaan myös preemioksi). Mitä vähemmän puhdasta kulta on, sitä alhaisempi hinta siitä maksetaan. Monissa kultaesineissä käytetty kulta ei ole puhtainta eli 24 karaatin (999 promillen) kultaa, koska puhdas kulta on varsin pehmeää metallia ja näin taipuu helposti. Kultaesineissä on yleensä leima tai koodi, joka kertoo siinä käytetyn kullan puhtauden joko karaatteina (kaksinumeroinen koodi) tai promilleina (kolminumeroinen koodi). Mitä korkeampi karaatti- tai promilleluku on, sitä enemmän siitä maksetaan.

 

Sijoituskullan kauppa on Suomessa ollut arvonlisäverovapaata vuodesta 2000. Suomen Ostokulta siis maksaa kultaesineistäsi niiden sisältämän kullan puhtauden ja painon mukaan. Kultaesineiden taidokkuudella tai kunnolla ei ole tässä merkitystä. Suomen Ostokulta näyttää nettisivuillaan päivän ostohinnat kullalle. Lista päivitetään kahdesti päivässä heijastamaan Lontoon metallipörssissä tapahtuvia kullan maailmanmarkkinahinnan muutoksia.

 

Miten myyn kultaesineeni Suomen Ostokullalle?

Suomen ostokulta lähettää jokaiselle asiakkaalle maksuttoman postituskuoren, jolla kultaesineet voi lähettää Suomen Ostokullalle. Voit tilata postituskuoren puhelimitse, tekstiviestillä tai internetin kautta. Tämä Ostokultakuori™ on vakuutettu. Se on vietävä lähimpään postitoimistoon postitettavaksi. Voit myös itse tulostaa Suomen Ostokullan nettisivuilta lomakkeen, jolla voit itse lähettää kultaesineesi Suomen Ostokullalle. Sinun tarvitsee vain liimata lomakkeessa oleva vastauslähetysosoitelappu tavalliseen kirjekuoreen ja laittaa se postilaatikkoon (Mikäli käytät tätä vaihtoehtoa, muista että tällainen lähetys ei ole vakuutettu!)

 

Miten Suomen ostokulta arvioi kullan?

Kun Suomen Ostokulta on vastaanottanut lähetyksesi, siinä olevat kultaesineet punnitaan, ja niiden kultapitoisuus arvioidaan. Mikäli käytät Ostokultakuori™-palvelua, saat salasanan jolla pääset seuraamaan lähetyksen kulkua ja arviointiprosessia. Saat mm. nähtäväksesi valokuvan kultaesineistäsi vaa’alla, jonka Turvatekniikan keskus (Tukes) on hyväksynyt, ja vaa’an näyttämän punnitustuloksen. Näin voit olla varma siitä että saat kultaesineistäsi täsmälleen oikean hinnan. Saat rahat tilillesi samana päivänä kun Suomen Ostokulta on vastaanottanut lähetyksesi. (Mikäli Sinulla on tili muualla kun Nordeassa, Osuuspankissa tai Sampo Pankissa, on rahan siirrossa yhden pankkipäivän viive.)

 

En ole tyytyväinen kullasta saamaani hintaan. Mitä teen?

Sinulla on oikeus peruuttaa kultaesineidesi myynti kolmen päivän kuluessa siitä kun rahat ovat tililläsi. Tästä on ilmoitettava Suomen Ostokullan asiakaspalveluun välittömästi. Suomen Ostokulta lähettää kultaesineesi Sinulle postiennakolla. Näin maksat takaisin kullasta jo saamasi rahat, sekä palautuslähetyksen kulut.

Ostokulta kullan ostohinta taulukko

Karaattia Hinta
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Tuloksia ladataan...