Kultapankki.fi


11.0
1 arviota tai kommenttia
Kultapankki

   Kultapankki.fi on suomalaisen Kultainstituutti Oy:n nopea palvelu kullan myyntiin. Kultainstituutti on erikoistunut jalometalliliiketoimintaan, ja se ostaa kultaesineitä yksityishenkilöiltä sulatettavaksi ja näin uudelleen käytettäväksi.

    

   Millaisia kultaesineitä Kultapankki.fi ostaa?

   Kultapankki.fi ostaa kaikenlaisia kultaesineitä, joiden kultapitoisuus on vähintään 8 karaattia eli 333 promillea. (Jotkut esineet voivat olla vain kullalla päällystettyjä eli kullattuja. Tällaisia esineitä ei Kultapankki.fi eivätkä muutkaan vastaavat yritykset yleensä osta.) Tällaisia esineitä ovat esimerkiksi kultakorut, kultaketjut ja kultaiset muistoesineet. Kultapankki.fi ostaa myös rikkinäisiä kultaesineitä kuten katkenneita kultaketjuja sekä kultahampaita. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä Kultapankki.fi-asiakaspalveluun varmistuaksesi kultaesineidesi myytävyydestä.

    

   Miten paljon rahaa Kultapankki.fi maksaa kultaesineistäni?

   Kullasta maksettava hinta perustuu puhtaan kullan maailmanmarkkinahintaan, joka määritellään maailman metallipörsseissä. Yleensä suomalaiset kultakauppiaat käyttävät Lontoon metallipörssin (LME) hintoja. Tämä hinta selviää helposti internetistä hakemalla. Se mainitaan myös usein talousuutisissa. On muistettava, että kullan maailmanmarkkinahinta on se hinta, jonka maksaa yksi ns. troy-unssi puhdasta kultaa. Troy-unssi on 31,10 grammaa. Kultaa ostavat yritykset taas yleensä ilmoittavat grammahinnan, jolla kultaa ostavat. Tämä hinta on siis noin 1/31 troy-unssin hinnasta. Siitä on lisäksi luonnollisesti vähennetty kultaa ostavan yrityksen kulut ja voitto (jota joskus kutsutaan myös preemioksi). Mitä vähemmän puhdasta kulta on, sitä alhaisempi hinta siitä maksetaan. Monissa kultaesineissä käytetty kulta ei ole puhtainta eli 24 karaatin (999 promillen) kultaa, koska puhdas kulta on varsin pehmeää metallia ja näin taipuu helposti. Kultaesineissä on yleensä leima tai koodi, joka kertoo siinä käytetyn kullan puhtauden joko karaatteina (kaksinumeroinen koodi) tai promilleina (kolminumeroinen koodi). Kultapankki.fi siis maksaa kultaesineistäsi niiden sisältämän kullan puhtauden ja painon mukaan. Kultaesineiden taidokkuudella tai kunnolla ei ole merkitystä. Kultapankki.fi-nettisivuilla on ne grammahinnat, jolla Kultapankki.fi kultaa ostaa. Kullasta maksettava hinta on sen päivän hinta, jona Kultapankki.fi arvioi kultaesineet.

    

   Miten myyn kultaesineeni Kultapankki.fi-palveluun?

   Jos haluat myydä kultaesineesi Kultapankki.fi-palvelulle, Sinun tarvitsee vain tilata Kultapankki.fi-nettisivujen kautta kultapussi, joka sisältää kaiken kultaesineiden myymiseen tarvittavan, kuten turvapussin jossa kultaesineet säilyvät vahingoittumattomina, sekä valmiiksi maksetun postituskuoren. Pakkauksen mukana tulevia ohjeita pitää huolellisesti noudattaa. Myyjän pitää lähettää kultaesineiden mukana mm. asianmukaisesti täytetty ja allekirjoitettu kauppasopimuslomake, joka tekee kullan myynnistä sitovan. Näiden ohjeiden mukaisesti lähetetty kulta on vakuutettu 500 euroon asti. Mikäli tilaa kultapussin, mutta päättää olla käyttämättä sitä, on se palautettava avaamattomana Kultapankki.fi-palveluun 14 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta.

    

   Miten Kultapankki.fi arvioi lähettämieni kultaesineiden arvon?

   Kultapankki.fi arvioi kultaesineet heti saatuaan ne. Kultapankki.fi-palvelun asiantuntijat punnitsevat kultaesineesi ja arvioivat niiden kultapitoisuuden. Näistä muodostuu kultaesineidesi kokonaishinta. Saat rahat tilillesi 3-6 vuorokauden kuluessa siitä kun Kultapankki.fi on vastaanottanut kultalähetyksesi.

    

   En ole tyytyväinen kultaesineistäni saamaani hintaan. Mitä teen?

   Mikäli et ole tyytyväinen Kultapankki.fi-palvelun kullasta maksamaan hintaan, on Sinun ilmoitettava kolmen pankkipäivän kuluessa rahojesi vastaanotosta Kultapankki.fi-palveluun peruvasi kaupan. Tällöin kultaesineesi lähetetään Sinulle takaisin. Saat ne lähimmästä postitoimipisteestä postiennakolla, joka kattaa kultaesineistäsi jo saamasi kauppahinnan sekä 30 euron suuruisen peruutusmaksun. On syytä muistaa, että Kultapankki.fi-palvelun sekä muiden kullan ostajien kultaesineiden kultapitoisuuden analysointiin käytetyt keinot voivat vahingoittaa esineiden pintaa. Kultapankki.fi tarjoaa myös hintatakuun: mikäli voit osoittaa että kultaesineistäsi on tarjottu muualla samaan aikaan korkeampi hinta, hyvittää Kultapankki.fi hintojen erotuksen dokumentaatiota vastaan.

    

   Kultapankki.fi lyhyesti

   • perustettu 2010 (Kultainstituutti Oy)
   •  
   • ostaa kultaa postitse
   • kultaesineistä maksu kestää 3-6 päivää (verrattuna muiden ostajien 1 -2 päivään)
   • kaupan peruuttaminen mahdollista kolmen päivän kuluessa maksun saamisesta, peruutuskulut30 euroa
   • hintatakuu: jos Sinulle on tarjottu samasta kullasta samaan aikaan enemmän muualla, Kultapankki.fi hyvittää hintojen erotuksen

   Kultapankki kullan ostohinta taulukko

   Karaattia Hinta

   Arvostelut, kommentit ja kokemukset

   Tatu Bloigu1
   Tilasin 2 kpl 1g:n harkkoja ja avatessani kirjekuoren sisällä oli vain yksi kappale. Yritin soittaa asiakaspalveluun, niin sinne voi jättää vain viestin. Saa nähä saanko ikinä toista harkkoa..

   Lisää kommentti

   Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


   Tuloksia ladataan...