Kultatukku


14.0
1 arviota tai kommenttia
Kultatukku

   Kultatukku on suomalainen, vuonna 1999 perustettu perheyritys. Kultatukku ostaa kultaa, hopeaa ja platinaa yksityishenkilöiltä postitse. Kultatukku sulattaa ostamansa kullan, ja suurimmaksi osaksi käyttää sen itse korutuotannossaan. Näin Kultatukku pystyy tarjoamaan kullan myyjille erittäin houkuttelevat ostohinnat sekä tuottamistaan koruista edulliset myyntihinnat, koska kultakaupan välikädet on tässä toiminnassa eliminoitu. MTV3 testasi Suomessa toimivat, kuluttajilta kultaa ostavat yritykset, ja havaitsi että Kultatukku on eräitä niitä harvoja yrityksiä jotka todella maksavat kullasta sen minkä lupaavat.

    

   Mitä kaikkea Kultatukku ostaa?

   Kultatukku ostaa sekä ehjiä että rikkinäisiä kulta-, hopea- ja platinaesineitä. Tällaisia tyypillisiä jalometalliesineitä ovat esimerkiksi korut, joita monille on kertynyt laatikoiden pohjalle. Kultatukku ostaa myös sijoituskultaa kuten kultaharkkoja ja kultakolikoita. Kultatukulle voit myydä myös ylimääräiset pöytähopeat ja jalometalliset koriste-esineet kuten kynttilänjalat. Kultatukku ostaa myös platinakoruja. Voit tarvittaessa ottaa yhteyttä Kultatukkuun etukäteen ja kysyä jalometalliesineidesi myytävyydestä. Muista että koruissa mahdollisesti olevia kiviä ei hyvitetä, vaan ne on syytä poistaa ennen esineiden lähettämistä.

    

   Miten paljon rahaa Kultatukku maksaa jalometalliesineistäni?

   Jalometalleista kuten kullasta maksettava hinta perustuu puhtaan metallin maailmanmarkkinahintaan, joka määritellään maailman metallipörsseissä. Tämä hinta selviää helposti internetistä hakemalla. Se mainitaan myös usein talousuutisissa. On muistettava, että kullan ja muun jalometallin maailmanmarkkinahinta on se hinta, jonka maksaa yksi ns. troy-unssi puhdasta kultaa tai muuta jalometallia. Troy-unssi on 31,10 grammaa. Kultaa ja muita jalometalleja ostavat yritykset taas yleensä ilmoittavat grammahinnan, jolla metalleja ostavat. Tämä hinta on siis noin 1/31 troy-unssin hinnasta. Siitä on lisäksi luonnollisesti vähennetty jalometalleja ostavan yrityksen kulut ja voitto (jota joskus kutsutaan myös preemioksi). Mitä vähemmän puhdasta jalometalli on, sitä alhaisempi hinta siitä maksetaan. Esimerkiksi monissa kultaesineissä käytetty kulta ei ole puhtainta eli 24 karaatin (999 promillen) kultaa, koska puhdas kulta on varsin pehmeää metallia ja näin taipuu helposti. Jalometalliesineissä on yleensä leima tai koodi, joka kertoo siinä käytetyn kullan, hopean tai platinan puhtauden joko karaatteina (kaksinumeroinen koodi) tai promilleina (kolminumeroinen koodi). Kultatukku siis maksaa jalometalliesineistäsi niiden sisältämän metallin puhtauden ja painon mukaan. Jalometalliesineiden taidokkuudella tai kunnolla ei ole merkitystä. Jalometalleista maksettava hinta on sen päivän hinta, jona Kultatukku arvioi jalometalliesineet. Kultatukun kotisivulla olevat ostohinnat päivitetään aina kuin maailmanmarkkinahinta laskee tai nousee 5 prosenttia.

    

   Miten myyn jalometalliesineeni Kultatukku-palveluun?

   Helpoin tapa myydä kultaesineet on tilata Kultatukun nettisivujen kautta tai puhelimitse valmiiksi maksettu ja vakuutettu postituspaketti kullalle, eli KultaPussi. Se sisältää ohjeet kullan lähettämiseen: tutustu ja noudata niitä huolellisesti. Kultaesineesi arvioidaan samana päivänä kun Kultatukku on vastaanottanut ne. KultaPussi on vakuutettu 500 euroon asti, mutta Kultatukku voi myös erikseen sovittaessa vakuuttaa jalometalliesineet jopa 15.000 euroon asti! Koska hopea on painoonsa nähden vähemmän arvokasta kuin kulta, tulee asiakkaan lähettää hopea omalla kustannuksellaan. Kultatukku hyvittää yli 100 gramman hopealähetysten posti kulut metallista maksamisen yhteydessä. Platinaesineet voidaan lähettää KultaPussissa yhdessä kultaesineiden kanssa.

    

   Miten Kultatukku arvioi jalometallit?

   Kun Kultatukku on vastaanottanut lähetyksesi, siinä olevat jalometalliesineet punnitaan, ja niiden puhtaus arvioidaan. Saat rahat jalometallista tilillesi tunnin kuluessa arvioinnin päättymisestä. Kultatukku valokuvaa punnituksen, jossa näkyvät arvometalliesineesi vaa’alla sekä vaa’an lukema. Voit pyytää halutessasi nämä kuvat nähtäväksesi.

    

   En ole tyytyväinen jalometallista saamaani hintaan. Mitä teen?

   Kultatukku maksaa jalometalleista Lontoon metallipörssin noteerausten sekä katteensa mukaan. Se voi poiketa korkeintaan 5 prosenttia Kultatukun nettisivuilla olevasta hinnastosta. Kultatukku voi mahdollisuuksien mukaan purkaa kaupan, mutta mitään velvollisuutta Kultatukulla ei tähän ole. Kaupan purkamisesta seuraavat kulut maksaa asiakas. Kun lähetät jalometallit Kultatukulle, on kyseessä sitova kauppasopimus.

    

   Kultatukku lyhyesti

   • perustettu vuonna 1999 (Suomen Tarviketukku Oy), nimi kultatukku käytössä vuodesta 2011
   • ostaa kultaa, hopeaa ja platinaa postitse
   • peruutusoikeus ei automaattinen, peruutuskulut 30 euroa per lähetys

   Kultatukku kullan ostohinta taulukko

   Karaattia Hinta
   Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

   Lisää kommentti

   Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


   Tuloksia ladataan...