Usko talouteen heikensi kullan nousua


Usko talouteen heikensi kullan nousua

15.10.2012

Maanantaina kullan nousukiidossa tuli pieni taite alaspäin, kun se putosi alimmilleen 2 ½ viikkoon. Tällä hetkellä kullasta maksetaan 1745 dollaria unssilta. Kullan hinta on noussut jatkuvasti viimeiset 14 kuukautta.

 

The Indian Expressin verkkolehden mukaan kullan hintaa painoi alas amerikkalaiskuluttajien yllättävä usko talouteen: tulevaisuudentoivo talouden suhteen oli selvästi kohentunut. Lisäksi Kiinan vienti veti viime viikkoina odotettua paremmin. Epävarmuutta sen sijaan luovat Espanjan pelastussuunnitelma sekä euroalueen epävakaisuus.

 

Syyskuussa Yhdysvaltain keskuspankki Fed kertoi aloittavansa uuden määrällisen elvytyksen (QE3). Tiedonannon jälkeen kullan hinta pomppasi uuteen reippaaseen nousuun. Sittemmin on ennustettu, että kulta saattaa nousta jopa 2400 dollariin unssilta ensi kesään mennessä.

 

Mikäli kuluttajat alkavatkin uskoa talouteen ja vienti vetää, suunta ei välttämättä olekaan ennustetun kaltainen. Määrällisen elvytyksen tarkoitus on nimeomaan elvyttää taloutta ja lisätä uskoa talouteen. Jos elvytys todella toimii ja talous kohenee, kiinnostus myös kultaan laskee. Vai onko kyse vain hetkellisestä ilmiöstä?


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Tuloksia ladataan...