Kullan hinta voi nousta jopa 2400 dollariin unssilta


Kullan hinta voi nousta jopa 2400 dollariin unssilta

05.10.2012

Ensi kesänä kullan hinta voi saavuttaa jopa 2400 dollarin unssihinnan. Näin ennustaa jalometallisijoittaja, sijoitusyhtiö BlackRockin salkunhoitaja Evy Hambro tämän viikon kultakatsauksessaan.

 

Yhdysvaltain keskuspankki Fedin aloittaman määrällisen elvytyksen (QE3) jälkeen kullan hinta on noussut kiihtyvällä tahdilla. Hambron mukaan aiemmatkin elvytyskierrokset ovat olleet merkittäviä kullan hinnan sysääjiä.

”Kun ensimmäisestä määrällisestä elvytyksestä päätettiin helmikuussa 2009 kullan hinta oli 900 dollaria unssilta. Sen jälkeen sen hinta on vain noussut.”

Hambron mukaan määrällisten elvytysten jälkeen kullan hinta on noussut 50 päivän liukuvalta keskiarvoltaan nopeammin kuin normaalisti 200 päivän aikana.

”Nähdäänkö me samanlainen hintaralli nyt? Niin että kullan hinta nousee 2400 dollariin juhannukseen mennessä?”

 

Talouskriisin jatkuessa kultamarkkinat ovat kuumat. Kansainvälinen valuuttarahasto julkaisi tällä viikolla raportin, joka paljasti, että keskuspankit hamstraavat itselleen kultaa.

Muun muassa Etelä-Korea ja Paraquay nostivat äskettäin kultavarantojaan. Etelä-Korea on kaksinkertaistanut jalometalliharkkojen määrän kuluneena vuonna. Pelkästään heinäkuussa se osti 16 tonnia kultaa.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Tuloksia ladataan...