Monet muuttavat esineitään rahaksi sähkölaskun pelossa


Monet muuttavat esineitään rahaksi sähkölaskun pelossa

27.09.2022

Sähkölaskun pelossa menee myyntiin niin koruja, pöytähopeita kuin rannekellojakin.

Panttilainaamoissa ja huutokaupoissa on havaittu huoli rahan riittämisessä sähkökriisissä. 1990-luvun lama-ajan tapaan moni miettii että voisiko muuttaa käytetyn ja tarpeettoman tavaran rahaksi.

 

Huutokauppa Helanderin Mika Siren lähtee asiakkaan luokse kotikäynnille tarkistaakseen, mitä irtaimistoa voisi laittaa huutokauppaan myyntiin. Asiakas on vuoden leskenä ollut ukrainalaispakolainen, joka alkaa itse olla nyt pulassa. Asiakkaan kanssa yhdessä Siren käy läpi myyväksi kelpaavaa irtaimistoa ja tavaroita läpi muutenkin, koska edessä on muutto pienempään asuntoon. Mika Sirenin mukaan moni asiakas kertoo, että huoli rahasta saa heidät myymään esineitään. Eniten myyntiin tulee tavaraa, mitä ei ole käytetty vuosiin: Kultaa, hopeaa, koruja, aterimia ja vastaavia esineitä.

 

Panttilainaamossa on huomattu sama kiinnostus omaisuuden realisointiin kertoo myyntipäällikkö Tiia Häyry Helsingin Pantti Oy:stä. Taustalla arvellaan olevan yhteiskunnallinen muutos. Hänen mukaansa ihmiset miettivät, miten rahat saa riittämään. Nyt on muutenkin yhteiskunnassa meneillään trendi, että katsellaan ylimääräiset tavarat kaapista pois.

 

Kullan ja hopean korkea hinta kannustaa myymään pois ylimääräisiä arvoesineitä. Hinta vaikuttaa sekä osto- että myyntihalukkuuteen. Liikkeellä on ne kellä on realisoitavaa tai tarvetta lainalle, mutta myös heitä ketkä haluaa ostaa kultaa puskuriksi ja varalle.

 

Kullan myynti ja ostopaikat sekä huutokaupat on jo vuosia sitten siirtyneet nettiin. Nettihuutokaupan myötä asiakaskunta on myös kansainvälistynyt. Vuonna 2020 Helanderinkin yritykseen palkattiin työntekijä, minkä tehtävänä on pakata ja lähettää tavaraa ympäri maailmaa. Kondemaista suurimpia ovat Korea, Japani, Ruotsi, USA ja Kanada. Sirenin mukaan hauskin myyty tavara oli Aarikan puuhelmiverho, joka meni keräilijälle Uuteen-Seelantiin. Osa asiakkaista myy tavaran kohdemaassa vielä kovemmalla hinnalla esimerkiksi New Yorkissa, Pariisissa, Lontoossa, Tukholmassa tai Kööpenhaminassa.

 

Juuri tällä hetkellä luovutaan eniten taide-esineistä, minkä myyjinä ovat näyttäytyneet toimitiloja karsineet suuryritykset. Hinnat eivät ole tällä hetkellä erityisen korkealla. Alle 50-vuotiaita ei kiinnosta tällä hetkellä järvi, soutuvene, kaksi puuta tai maalaismaisema latoineen. Toinen muutos on huonekalujen hintojen merkittävä lasku, missä tarjontakin on tällä hetkellä vähäistä. Hintataso on törkeän alhainen, kun hienosta puusta tehdyistä senkeistä ja vitriineistä saa alle 100 euroa. Design-valaisimet tekee hyvin kauppaansa, mutta kysyntää on vähän. Helander esittelee kohta maailmalle lähtevää 13000 eurolla myytyä Tynell-valaisinta, minkä päälle tulee vielä vasaramaksut ja provisio.

Lähde: Yle


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Tuloksia ladataan...