Nyt on taas hyvä aika myydä kultakoruja


Nyt on taas hyvä aika myydä kultakoruja

11.04.2016

Tänä vuonna kulta on ollut kovassa nousussa, parhaassa sitten pariin vuoteen! Juuri nyt kullan hinta on korkeimmillaan kahteen vuoteen, joten nyt alkaa jälleen olla todella hyvät ajat myydä kultaa ja kultaesineitä. Harva ihminen kuitenkin hyödyntää korkeaa kullan hintaa.

 

Vaikka sijoitusmaailmassa kulta on taas todella kovassa kurssissa, kultakorujen ja muun "romukullan" omistaja harvemmin piittaas siitä, mikä kullan maailmanmarkkinahinta on. Myyntipäätöksiin vaikuttavat aivan muut seikat, kertoo netissä romukultaa ostavan Verkkokullan toimitusjohtaja Niko Ruuth Kauppalehden haastattelussa.

 

- Yleensä yksittäisten ihmisten myyntipäätökseen vaikuttavat rahapula sekä yksinkertaisesti se, milloin sattuu nurkkien siivouksen hetki. Kultakoruja ei myydä markkinahinnan vaan ihan muun impulssin perusteella. Toki asiakkainamme on myös yksittäisiä kullankaivajia sekä paikallisia kullanostajia, jotka tietysti seuraavat markkinahintaa.

 

Tänä vuonna kullan maailmanmarkkinahinta on noussut 15 prosenttia, 1220 dollariin unssilta. Ruuthin mukaan sijoittajien kiinnostunut kultaan on taas herännyt, kun Lähi-Idän ja Venäjän epävakauden, Euroopan hitaan talouskasvun ja matalan korkotason sekä öljyn hinnan laskun myötä tarve sijoitusten turvasatamalle kasvoi. Myös Kiinan hidastunut talouskasvu sekä BRICS-maiden poliittinen vahvistuminen vaikuttavat tilanteeseen.

 

Ruuth ei osaa sanoa, mihin kullan hinta vuoden aikana kehittyy. Kaikki riippuu edellä luetelluista tilanteista. Kultamarkkinoilla spekuloidaan, lähteekö kullan hinta taas laskuun vai nouseeko se vielä vuoden loppuun saakka. Kaikki riippuu siitä, kuinka epävakaaksi sijoittajat kokevat muut markkinat.

 

- Kultakorujen myyjän kannalta ei loppujen lopuksi ole kuitenkaan paljoa väliä, myykö koruja nyt vai sitten, jos hinta on hieman laskenut. Kyse on ehkä muutamista kympeistä.

Toki, jos on myymässä vaikka kultaharkkoja, voi olla suuri merkitys, että myykö kultansa korkea- vai laskusuhdanteessa.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Tuloksia ladataan...