Miten kullan hinta kehittyy tänä vuonna? Kaksi eri näkemystä


Miten kullan hinta kehittyy tänä vuonna? Kaksi eri näkemystä

18.03.2016

Kaksi ranskalaispankkia antoi ennusteen kullan hinnan kehittymisestä seuraaviksi vuosiksi. Tulos oli täysin päinvastainen: toinen uskoi kultamarkkinoiden selvään vahvistumiseen ja toinen arvioi kullan hinnan selvästi laskevan joulukuuhun 2017 mennessä.

 

Juuri tällä hetkellä kullan maailmanmarkkinoiden tulevaisuutta on äärimmäisen hankalaa ennustaa: tästä kertoo kahden ranskalaispankin täysin päinvastaiset kultaennusteet.

 

Kullan maailmanmarkkinahintaan vaikuttaa olennaisesti, kuinka vakaiksi taloustilanne eri puolilla maailmaa muuten koetaan. Tällä hetkellä vähän joka suunnalla ollaan kiikun kaakun: Euroopan talous ei tahdo ottaa siipiä alleen, Kiinan taloustilanne näyttää hyvin epäilyttävältä, eikä Yhdysvalloissakaan mene niin hyvin kuin vuosi sitten ajateltiin. Kaiken lisäksi Syyrian ja Lähi-Idän epävakaisuus keikuttaa maailmantaloutta kokonaisuudessaan.

 

Ranskalaispankki Credit Agricole arvioi, että kullan hinta tulee nousemaan vielä 1320 dollariin unssilta joulukuuhun 2017 mennessä, nykyisestä 1265 dollarista. Credit Agricolen mukaan epävarmuus taloustilanteessa pysyy sitkeästi, tiukemmin säännelty rahatalous sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa sekä matalat korot lisäävät kullan kiinnostavuutta.

 

Societe Generale pankki taas arvelee, että joulukuuhun 2017 mennessä kullan hinta tulee tipahtamaan noin 1000 dollariin unssilta. Pankki arvioi, että lainojen korot alkavat nousta ja dollarin kurssi vahvistuu entisestään. Kun lisäksi aiemmin hyvin vahvat kultamarkkinat Lähi-Idässä ja Intiassa ovat alkaneet kuivua, on odotettvissa, että kulta ei enää niinkään kiinnosta sijoittajia.

 

Ennusteiden päinvastaisuus kuvaa hyvin sitä, kuinka vaikeaa kullan hinnan kehitystä on tällä hetkellä ennustaa.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Tuloksia ladataan...