Kuinka eurokriisi vaikuttaa kullan hintaan?


Kuinka eurokriisi vaikuttaa kullan hintaan?

21.09.2012

Kultamarkkinat ponnahtivat seitsemän kuukauden huippuunsa, kun Yhdysvaltain keskuspankki Fed ilmoitti viime viikolla uudesta määrällisestä elvytyksestä. Mutta mitkä seikat saattavat laskea kullan hintaa?

 

Konsulttipalvelu Gold & Silver Clubin perustajat, analyytikot Nik Kalsi ja Phil Carr, ennustavat euroalueen kriisin saattavan vaikuttaa kullan hintaan laskevasti. Analyytikoiden mukaan euroalueen kasvava velka, pankkien likviditeettiongelmat sekä se, ettei horisontissa näy vielä parempia aikoja saattavat ainakin hidastaa kullan hinnan nousua.

 

Kultasijoittajien kannattaa ottaa huomioon myös Intian tilanne. Intia on yksi maailman suurimpia kullan kuluttajia. Intian rupian liukuva hinta ja kasvavat tuontitullit ovat kuitenkin vähentäneet kullan ostamista niin, että tänä vuonna tähän mennessä kullan tuonti on laskenut 26 pronsettia. Mikäli kyseinen trendi jatkuu, se voi laskea kullan markkinahintaa.

 

Analyytikot kuitenkin pitävät kullan kannalta positiivisena sitä, että Fed ei ilmoittanut määrälliselle elvytykselle mitään ylärajaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että keskuspankki painaa loputtomiin tyhjästä rahaa, jolla ostaa arvopapereita. Rahan painaminen lisää inflaation riskiä olennaisesti. Inflaatio lisää kiinnostusta kultaan.

Kalsi ja Carr arvelevatkin, että ensi vuonna kullan unssihinta voi hyvin yltää jopa yli 2000 dollarin.

 

Kalsin ja Carrin alkuperäinen artikkeli:

http://www.fxstreet.com/fundamental/market-view/global-economic-engines/2012/09/21/


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Tuloksia ladataan...