Kullan hinta taas korkeimmilllaan vuoteen


Kullan hinta taas korkeimmilllaan vuoteen

12.02.2016

Turvallinen kulta kiinnostaa taas sijoittajia uudella tavalla, kun pörssit ympäri maailman ovat alkaneet heilahdella epäilyttävästi. Sijoittajien turvallisuushakuisuus on nostanut kullan hinnan korkeimmilleen vuoteen.

 

Eilen Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen väläytteli ajatusta siitä, että keskuspankki ei nostakaan korkotasoja vielä, toisin kuin oltiin uumoiltu. Ilmoitus sai sijoittajat unohtamaan osakkeet ja suuntaamaan katseensa kohti vakaita valtioiden lainapapereita sekä jalometalli kultaa.

 

Kullan hinta onkin noussut korkeimmalle tasolleen vuoteen: se vahvistui eilen Fedin ilmoituksen jälkeen 3,2% 1242 dollariin unssilta. Tämä on korkein hinta kullasta sitten viime vuoden helmikuun.

 

Kulta kiinnostaa sijoittajia perinteisesti silloin, kun he haluavat varoilleen jotakin turvallista sijoituspaikkaa, ja kun he eivät oikein tiedä mihin muuallekaan rahojaan sijoittaisivat.

 

Kultainnostus saattaa kieliä kuitenkin jotakin myös tulevista sijoittajan markkinoista ja maailman taloustilanteesta. Epäilyttävästi heilahdelleen pörssit kertovat omalta osaltaan samaa tarinaa, eli sitä, että viime vuosien kasvu ja vakaus ei olekaan ollut kovin vakaalla pohjalla ja kenties ollaan taas menossa talouskasvussa taaksepäin...

 

Sijoittajille kulta ei kuitenkaan ole paras mahdollinen sijoituskohde, sillä se ei tuota sijoittajalleen osinkoja toisin kuin hyvin valitut osakesijoitukset.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Tuloksia ladataan...