Pariisin iskut nostavat kullan hintaa


Pariisin iskut nostavat kullan hintaa

16.11.2015

Kullan arvo pomppasi lauantainan Pariisissa tapahtuneiden terrori-iskujen jälkeen. Koko vuoden jatkunut kullan laskusuhdanne päättyi nyt toistaiseksi, kun sijoittavat hakivat turvasatamia levottomuuksissa.

 

Perjantaiyön kauhistuttavat tapahtumat Pariisissa heilauttelivat arvometalli- ja raaka-ainepörssejä melkoisesti: Kullan spot-hinnat kallistuivat yhden prosentin 1 093,310 dollariin unssilta. Kaupankäynnin tahti oli heti iskujen jälkeen moninkertainen normaaliin verrattuna.

 

Kautta pörssihistorian on nähty, että levottomuuksissa sijoittavat hakevat aina turvaa niin sanotuista vakaista elementeistä, joiksi useimmat arvomettalit mielletään. Euroopan taloustilanteen pikkuhiljaa kohentuessa pitkin kuluvaa vuotta kullan hinta on laskenut koko ajan. Pariisin iskujen jälkeen se pomppasi jälleen alkuvuoden tasolle.

 

Sijoittajien turvallisuushakuisuus näkui myös hopean, platinan ja palladiumin kursseissa, jotka nousivat yli prosentilla. Myös raakaöljyn hinta nousi, mutta vähemmän kuin normaalisti vastaavissa tilanteissa.

 

Aika näyttää, kuinka kauan aikaa sijoittajilla menee, kun he uskaltavat alkaa liikutella sijoituksia pois kullan tarjoamasta turvasta. Mikäli kultaa mielii kuitenkin myydä lähiaikoina, on varma, että nyt on hyvä hetki.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Tuloksia ladataan...