Kullan hinta on jäänyt alle 1200 dollariin


Kullan hinta on jäänyt alle 1200 dollariin

17.06.2015

Kullan voittokulku näkyy olevan pysyvästi ohi. Talouden asettuessa taas uomiinsa ja normalisoituessa ympäri maailman, myös vakaana turvasatamana pidetty kulta sijoituskohteena alkaa menettää kiinnostuksensa.

 

Kitcon päivän hinta kullalle on tällä hetkellä 1180 dollaria unssilta. Se on vähemmän kuin puoli vuotta sitten, sillä silloin kulta maksoi vielä yli 1200 dollaria unssilta. Kitcon asiantuntijoiden mukaan näyttää siltä, että kullan hinta on tipahtanut matalammalle tasolle pysyvästi. Se, mitä tapahtuu syksyllä, siitä asiantuntijat eivät sano vielä mitään.

 

Kiinnostus kultaan on hälvennyt sitä mukaa, kun Yhdysvaltain ja Euroopan talous ovat alkaneet elpyä. Yhdysvaltain talouden ennustetaan kasvavan tänä vuonna noin 4 prosenttia. Työttömyysluvut laskevat ja Euroopassakin, ainakin Britanniassa, näyttä jo paremmalta.

 

Kullan hintaan vaikuttaa paljon Yhdysvaltain keskuspankin toimet sekä talousmahdin taloupolitiikka. Asiantuntijat odottelevatkin Fedin seuraavia siirtoja syyskuussa, joidenkin arvioiden mukaan seuraavat isommat siirrot saattavat mennä jopa joulukuulle, ennen kuin osaavat povata mitään pidempiä ennusteita kullan tulevista hinnoista. Toistaiseksi kullan hinta pysynee tässä.

 

Lisää analyysiä kullan maailmanmarkkinoista: Kitco news.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Tuloksia ladataan...