Miten kullan hinnan käy deflaatiossa?


Miten kullan hinnan käy deflaatiossa?

26.03.2015

Analyytikot ovat ihmeissään, kuinka ennustaa kullan hintakehitystä silloin, kun talous painuu deflaatioon. Tilanteesta ei juuri ole kokemusta.

 

Kitcon tuoreessa analyysissa todetaan, että kullan hintakehitystä on nyt erittäin vaikea ennustaa eteenpäin. Deflatorisessa talousilmapiirissä kullan hinta menee joko alas tai ylös tai pysyy vakaana, sitä on vaikea ennustaa.

 

Analyytikot arvelevat kuitenkin, että voisi olettaa kullan pysyvän turvasatamana epävakaissa talousolosuhteissa, kuten tähänkin asti. Eli mieluummin analyytikot arvelevat kullan hinnan kohoavan tai pysyvän samana. Tällä hetkellä unssi kultaa maksaa 1234 dollaria.

 

Euroopan talous on käytännössä deflaatiossa, eli hinnat laskevat koko maanosassa. Britanniassa tilastokeskus laski inflaatioennusteen ensimmäistä kertaa historiassa nollaan. Myös Yhdysvalloissa keskuspankki Fed on laskenut inflaatio-odotuksiaan noin yhdestä prosentista 0,6 prosenttiin. Talouskasvu näyttää siis edelleenkin hidastuvan koko maailmassa.

 

Kullan hintaennusteita on hankala tehdä, kun delfaatiosta näin laajassa mittakaavassa ei ole oikein kokemusta. 1970-luvun taloustilanteesta ja silloisesta deflaatiosta analyytikot eivät halua vetää yhteväisyyksiä tähän päivään. Tällöin kullan hinta laski deflaation myötä.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Tuloksia ladataan...