Kultaesineet päätyvät harvoin huutokauppaan


Kultaesineet päätyvät harvoin huutokauppaan

18.02.2015

Suomalaisten kuolinpesissä on lähes aina jonkin verran kultaesineitä, lähinnä sormuksia ja muita koruja. Ne kuitenkin päätyvät harvoin kuolinpesän huutokauppaan tai antiikkikauppiaille.

 

Ilta-Sanomien haastattelema Venla-palkittu huutokauppakeisari Aki Palsanmäki on surullinen ihmiskohtaloista, joita on työssään kohdannut. Huutokauppameklarillekin on lama-aika tuonut selvästi enemmän asiakkaita.

 

- Ihmiset myyvät vanhemmiltaan tai isovanhemmiltaan perinnöksi saamiaan esineitä, jotta selviävät jokapäiväisestä elämästä työttömyyden iskettyä perheen talouteen, Palsanmäki harmittelee. Tavaraa tulee tällä hetkellä myyntiin enemmän kuin perjantaisin saa huutokaupassa myytyä.

 

Palsanmäen mukaan ihmiset ovat hyvin tietoisia esineiden arvosta, sillä televisio-ohjelmien ja netin ansiosta esineiden hintataso on hyvin yleisessä tiedossa.

 

Kultaesineitä huutokaupoissa kuitenkin harvemmin näkyy. Sormukset ja muut korut otetaan itselle muistoksi tai myydään erikseen kullan ostajille. Huutokaupassa kultaesineestä saa yleensä suurinpiirtein saman hinnan kuin romukullan ostajilta, ellei kyseessä ole erityinen harvinaisuus. Mikäli epäilee kultaesinettään erityiseksi, sitä kannattaa joka tapauksessa näyttää antiikkikauppiaalle ennen myyntiä.

 

Kuolinpesissä voi toki olla paljon muutakin arvokasta kuin korut. Suomalaiset keräilijät rakastavat esimerkiksi Arabian maitokannuja. Myös ansioristit, vanhat rahat, Kupittaan savi ja suomalaiset lasiesineet menevät takuulla kaupaksi hyvään hintaan. Varma menekki on myös taiteella, jota tosin kannattaa jättää mahdollisuuksien mukaan itselle.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Tuloksia ladataan...