Huippusijoittajan vinkit: sijoita hopeaan kullan sijaan!


Huippusijoittajan vinkit: sijoita hopeaan kullan sijaan!

25.04.2014

Huippusijoittaja ja kirjailija, yhdysvaltalainen James Altucher antaa suositussa blogissaan vinkkejä sijoittajalle. Siitä mitä ei kannata tehdä ja mitä kannattaa. Taloussanomat poimi blogista parhaat vinkit.

 

James Altucherin mukaan sijoittajan ei tietenkään kannata kuunnella kenenkään neuvoja, ei edes hänen itsensä. Vaikeinakin sijoittamisen aikoina täytyy vain osata luottaa itseensä.

Taloussanomat esitti kysymyksiä, joihin Altucherin polveilevista blogikirjoituksista löytyi vastaukset.

 

1. Kuka sijoittamisella rikastuu?

Ihmiset, jotka eivät myy osakkeitaan vuosiin tai toiset, jotka myyvät ne hetkessä ja saavat tuurilla paljon voittoa. Sekä tietysti huijarit.

 

2. Mihin kannattaa sijoittaa?

Yrityksiin, joiden voit kuvitella olevan pystyssä vielä 20 vuoden päästäkin. Vakavaraiset, tunnetut brändit ovat helpompia ja parempi on, että yrityksen johto on osoittanut vastuullisuutta ja rehellisyyttä.

 

3. Kannattaako sijoittaa jalometalleihin, kuten kultaan ja hopeaan?

Myös jalometallien arvo keikkuu uskon ja luottamuksen aalloilla. Sijoittaisin itse mieluummin hopeaan, koska se on halvempaa kuin kulta ja sillä on käyttöä teollisuudessa. Jalometallien sijoittamisessa on yhtä tärkeää ajoittaa sijoituksensa oikein kuin muussakin sijoittamisessa.

 

4. Paljonko osakkeisiin kannattaa laittaa?

Ei kannata laittaa yli 3 prosenttia rahoista yhteen osakkeeseen. Korkeintaan kannattaa sijoittaa 30 prosenttia rahoistaan paitsi jos olemassaolevien osakkeiden arvo kasvaa, voit pitää voitot.

 

5. Mihin sijoittaisin loput rahani?

Sijoita loput rahasi itseesi. Sijoita mieluummin kokemuksiin kuin tavaraan. Lue kirjoja, matkustele, tapaa ihmisiä, pääse osalliseksi muiden kokemuksista. Itseensä sijoittaminen on loppujen lopuksi tärkeintä, koska menetetyt rahat voi saada takaisin mutta menetettyä aikaa ei.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Tuloksia ladataan...