Kulta tipahti nousukiidosta


Kulta tipahti nousukiidosta

29.11.2013

Kullan arvo tipahti marraskuussa reilusti alle 1300 dollarin unssilta. Miksi kullan hinta ei enää tavoittele taivaita?

 

Sijoittajat ainakin muistavat kirkkaasti ajan muutaman vuoden takaa, jolloin kullan markkinahinta hipoi ja ylittikin 1700 dollarin unssilta. Nyt hinta on tipahtanut alimmilleen puoleen vuoteen ja jää kauas todellisista kulta-ajoista.

 

Kultasijoittajille kullan hinnan pysyminen alhaalla aiheuttaa Business Standardin mukaan ensimmäiset tappiot 13 vuoteen. Tulevana viikonloppuna kullan hinta tuskin kohoaa Yhdysvalloissa viettävien lomien vuoksi, mutta sijoittavat odottavat innokkaasti joulukuun alkua ja uutta ryntäystä kultamarkkinoille.

 

Kullan hintaa on pitänyt korkealla Yhdysvaltain keskuspankki Fedin tekemät määrälliset elvytykset. Elvytyksiä jatketaan edelleen, mutta sijoittajat eivät niistä enää siinä määrin hyödy. Onko talous asettunut Yhdysvalloissa jo sen verran vankalle ja vakaalle pohjalle, että sijoittajat uskaltavat vähitellen sijoittaa muuhunkin kuin turvallisena satamana pidettyyn kultaan?

 

Kultasijoittajat odottavat kovasti Kiinan vaikutusta kultamarkkinoihin: Business Standardin mukaan tänä vuonna Kiina kasvaa maailman suurimmaksi kullan ostajaksi ja kuluttajaksi. Toistaiseksi tämä ei ole vielä vaikuttanut kullan hintaan positiivisesti. 


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Tuloksia ladataan...