Kulta kiipeää, hopea hieman laskussa


Kulta kiipeää, hopea hieman laskussa

11.09.2012

Kullan nousukiidon yhä jatkuessa hopeafutuurit ovat laskeneet 20 prosenttia neljässä viikossa. Samana aikana kullan hinta on noussut 9 prosenttia.

 

Kullan hinta on eilen aamulla kieppunut 1 740 dollarissa unssilta. Analyytikot ennustavat kullan unssihinnan saavuttavan 1800 dollarin rajan loppuvuoden aikana. Hopeakin on yli puolen vuoden huipussaan, vaikka onkin laskenut viimeisten viikkojen aikana. Eilen aamulla unssi hopeaa maksoi 33,68 dollaria.

 

Kulta houkuttelee sijoittajia sitä enemmän, mitä lähemmäksi Yhdysvaltain keskuspankki Fedin ilmoitus seuraavasta määrällisestä elvytyksestä (QE) tulee. Näillä näkymin Fed aikoo ilmoittaa tulevista toimistaan torstaina.

 

Thaimaalainen sijoitusrahastoanalyytikko Sanupong Suthadtumakul Phillip Securitysta arvioi, että jos Fed aloittaa uuden määrällisen elvytyksen, kulta voi nousta 1800 dollariin unssilta tänä vuonna ja 1900 dollariin ensi vuonna.

 

Jos määrällistä elvytystä ei tule, kullan nousukiito pysähtyy ja hinta laskee. Suthadtumakul ei kuitenkaan usko sen laskevan alle 1500 dollarin.

 

Uutisen kertoi Emirates News.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Tuloksia ladataan...