Harkitsetko kultaan sijoittamista? Ota nämä asiat huomioon!


Harkitsetko kultaan sijoittamista? Ota nämä asiat huomioon!

18.01.2013

Kulta suojaa sijoittajaa talouden heilahtelulta ja epävarmuudelta. On olemassa monta eri tapaa sijoittaa kultaan, mutta niissä kaikissa sijoittajan kannattaa muistaa tietyt asiat. Verkkolehti Allvoices listasi vinkit kultasijoitusta harkitsevalle:

 

1. Pohdi, haluatko hyötyä kullasta lyhyellä vai pitkällä aikavälillä. Toisista sijoituksista saat rahan heti irti, toisenlaisesta kultasijoituksesta hitaammin.

2. Mieti, halautko sijoittaa kultakaivoksiin vai itse kultaan. Kultaharkossa arvo säilyy varmemmin, mutta sen arvo ei välttämättä nouse niin nopeasti kuin kultakaivosyhtiön osakkeilla.

3. Kultasijoittajan olisi hyvä omistaa oikeita kultaharkkoja jossain muodossa ainakin jonkin verran. Kultaharkkojen vakavaraisuus suojaa notkahduksilta. Fyysiseen kultaankin voi sijoittaa monella eri tavalla, katso vinkit täältä.

4. Seuraa kullan arvoa, sen päivittäistä vaihtelua sekä kultakolikoissa että harkoissa. Aloita seuraaminen hyvissä ajoin ennen sijoitusta, näin tiedät varmemmin kullan oikean hinnan ja pienennät riskiä tulla huijatuksi.

5. Seuraa kulta-asiantuntijoiden analyyseja kullan kehityksestä. Näin pääset perille siitä, mikä on oikea hetki sijoittaa ja missä muodossa kultaa kannattaisi mihinkin aikaan hankkia. Varaudu, että et löydä riittäviä analyyseja suomalaisilta nettisivuilta. Englanniksi niitä kyllä löytyy netistä.

6. Seuraa myös maailman talouden tilaa ja politiikkaa. Voimakkaat käänteet erityisesti suurten talouksien, Yhdysvaltojen, Kiinan ja Intian, talouksissa ja politiikassa vaikuttavat lähes suoraan kullan hintaan.

7. Anna itsellesi aikaa. Tieto on valttia myös kultasijoituksissa: lue ja selvitä riittävästi, ennen kuin teet mitään ratkaisuja.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Tuloksia ladataan...