Kulta tarjoaa sijoittajalle turvaa


Kulta tarjoaa sijoittajalle turvaa

12.12.2012

Pitkään jatkunut kriisi, taantumaan painunut talous ja huonot ennusteet ensi vuodelle vievät kokeneenkin sijoittajan sormen suuhun. Mitä tehdä sijoituksille?

 

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Vesa Puttonen ei kehota sijoittamaan ollenkaan valtionvelkakirjoihin. Olemassaolevat obligaatiosijoitukset hän kehottaa vetämään nollille.

–Yritysten osakkeisiin sen sijaan kannattaa sijoittaa myös kriiseissä, sillä yritykset pienempinä organisaatioina ovat joustavampia kuin demokraattiset valtiot sopeutumaan tilanteeseen, Puttonen kertoi Velka tikittää – hyödy siitä! -kirjansa julkistustilaisuudessa Helsingissä.

 

Valtio-obligaatioiden tilalle Puttonen hommaisi omaan sijoitussalkkuunsa osakesijoituksia 30 prosentilla, raaka-aineita kahdellakymmenellä, yrityslainoja kahdellakymmenellä sekä lyhyitä korkosijoituksia, kultaa ja kiinteistöjä kutakin kymmenellä prosentilla.

 

Raaka-ainesijoitukset sekä kultasijoitukset sopivat erityisesti sijoittajille, jotka pelkäävät inflaatiota. Kultaa Puttonen kehottaa hankkimaan joka tapauksessa, mutta pieninä määrinä. Kulta tarjoaa suojaa, jos kaikki muut sijoitukset epäonnistuvat.

–Kultaa voi katsella, kosketella ja silitellä, mutta ei se itsessään juuri tuota, Puttonen sanoi.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Tuloksia ladataan...