Nyt kannattaa sijoittaa hopeaan eikä kultaan!


Nyt kannattaa sijoittaa hopeaan eikä kultaan!

14.11.2012

Hopean tulevaisuus näyttää nyt kultaisemmalta kuin kullan: jalometalli tulee viisinkertaistamaan arvonsa kolmessa vuodessa. Näin ennustaa sijoitusasiantuntija Ian Williams, WAY Charteris Gold Fundin johtaja. Daily Telegrafin haastattelussa Williams arvioi, että hopea maksaa kolmen vuoden päästä 165 dollaria unssilta, kun hinta on nyt 32.

 

Williamsin ennuste perustuu matemaattiseen analyysiin, jossa on seurattu hopean hinnan kehitystä. Hopealla on vahva trendi ylöspäin, sillä vielä vuonna 2008 unssi hopeaa maksoi vain 8 dollaria. Williams odottaakin hopealta paljon nopeampaa hintakehitystä kuin kullalta.

 

Tämän hetken poliittinen ja taloudellinen tilanne tukee Williamsin mukaan matemaattisia ennusteita. Presidentti Barack Obaman jatkoaika tietää jatkoa myös Yhdysvaltain keskuspankki Fedin nykyiselle linjalle jatkaa määrällisiä elvytyksiä (QE). Määrällinen elvytys johtaa joka tapauksessa jossain vaiheessa inflaatioon. Williamsin mukaan inflaatiolta suojaa parhaiten jalometallit.

 

Williams kehoittaa kultasijoittajia investoimaan erilaisiin jalometalleihin, sillä se vähentää riippuvuutta kullasta ja tekee sijoittajan salkkuun positiivista monipuolisuutta.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Tuloksia ladataan...