Kultakorujen myynti

Monille on kertynyt vuosien aikana paljonkin kultakoruja, joita tulee harvoin tai ei koskaan käytettyä. Kultakorujen myynti houkuttaakin monia kullan hinnan ollessa korkealla tasolla. On kuitenkin monta asiaa, jotka on syytä pitää mielessä kun kultakorujen myynti tulee ajankohtaiseksi. Näitä ovat koruun liittyvä tunnearvo, korun historia, korun merkki, korun laatu, siinä olevan kullan puhtaus, sekä korussa mahdollisesti olevat jalokivet.

 

 

Tunnearvo ja historia

Yleisesti ottaen kultakorullasi on tunnearvoa vain Sinulle. Harvaa kiinnostaa maksaa siihen liittyvästä tunnearvosta, ellei siihen liity vaikkapa jokin kiinnostava tarina, jossa on mukana esimerkiksi tunnettuja historiallisia henkilöitä. Jos isoäitisi isä on aikoinaan saanut nyt hallussasi olevan kultasormuksen lahjaksi Venäjän tsaarilta, ja tästä on esittää jotain todisteita, on kyseessä sellainen historiallinen arvo josta monet ovat valmiita maksamaan ylimääräistä. Jos et raaski luopua korusta sen tunnearvon vuoksi, mutta tarvitset rahaa, voit harkita panttilainaamon puoleen kääntymistä. Tällöin saat lainaa koruasi vastaan, mutta voit myöhemmin lunastaa sen takaisin. Näin kultakorujen myynti rahan saamiseksi ei ole välttämätöntä.

 

Korun merkki ja laatu

Tunnettujen kultaseppien ja korutehtaiden korut ovat käytettyinäkin arvokkaampia kuin muut korut. Samoin keräilijät tunnistavat laadukkaan kultasepäntyön, vaikkei siinä olisikaan tunnetun sepän tai tehtaan merkkiä. Mikäli korun mukana on säilynyt aitoustodistus, joka kertoo mm. siinä olevien jalokivien laadun, on se hyvin arvokas dokumentti, ja siitä kannattaa pitää hyvää huolta. Sen avulla kultakorujen myynti tuottaa enemmän rahaa.

 

Kullan ja jalokivien arvo

Kultakoruilla on aina vähintään kullan arvo, vaikka ne olisivat rikki. Aidoissa kultakorussa on leimat, jotka kertovat sen kultapitoisuuden. Koruun voi olla myös upotettu jalokiviä. Niiden arvosta voi olla vaikeaa päästä selville. Esimerkiksi timanttien arvo vaihtelee suuresti niiden laadusta riippuen, ja usein vain asiantuntija kuten kultaseppä osaa kertoa kuinka laadukas timantti on. Myös jalokivien jäljennöksiä voi olla vaikea erottaa aidoista. Yleissääntö kuitenkin on että mikäli korun runko on kultaa, on siihen upotettu kivi myös aito. Kultakorujen myynti, joissa on jalokiviä, pitäisi tuottaa enemmän kuin pelkän metallin arvon.

 

 

Miten kultakorujen myynti tapahtuu?

Mikäli epäilet korullasi olevan enemmän arvoa kuin pelkkä kullan arvo, kannattaa tutkia huolellisesti siinä olevia merkintöjä. Mikäli korun historiasta on olemassa vähänkään kiinnostavaa tietoa, kannattaa käydä näyttämässä sitä vaikka kultasepällä, tai ottaa yhteyttä antiikkiin erikoistuneisiin huutokauppakamareihin. Tunnettujen merkkien sarjatuotantokoruja kuten Kalevala-koruja voi myös myydä itse suoraan huutokauppasivuilla. Mikäli vaikuttaa siltä, että korusi arvo on vain sen metallin arvo, on nykyään paljon yrityksiä jotka ostavat kultakoruja ja sulattavat ne. Mm. useimmat kultasormukset ja kultaketjut ovat vain metallinsa arvoisia. Kultakorujen myynti on tehty hyvin helpoksi: useimpien kultaa ostavien yritysten nettisivuilta voi tilata ilmaiseksi paketin, jossa annetaan tarpeelliset ohjeet korun lähettämiseksi, sekä valmiiksi maksettu ja vakuutettu paketti tai kuori, jossa itse koru voidaan lähettää. Saatuaan korusi ja arvioituaan sen maksaa kullan ostaja lähettäjälle. Jos et ole tähän hintaan tyytyväinen, voidaan kultakorujen myynti yleensä perua. Kullan hinta riippuu sen karaattimäärästä eli puhtauden asteesta ja kulloisestakin maailmanmarkkinahinnasta. Näistä karaattimäärä on käytännössä merkittävämpi. Näin yhdestä kultagrammasta voivat kullan ostajat maksaa 4-40 euron välillä. Mitä suurempi on karaattiluku, sitä arvokkaampi on kultakoru, ja sitä enemmän kultakorujen myynti tuottaa. Yleensä on kultakorun leimoihin merkitty sen puhtausaste.

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Tuloksia ladataan...